Haberler

Buğday Veriminde Artış Bekleniyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarlada incelemelerden detay,- Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çolakoğlu ile röportaj, Muş'ta buğday veriminde artış bekleniyor Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, mevsimin yağışlı geçmesi halinde buğday ekili alanların dönümünde yüzde 25 civarında artış yaşanacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarlada incelemelerden detay,- Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çolakoğlu ile röportaj, Muş'ta buğday veriminde artış bekleniyor Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, mevsimin yağışlı geçmesi halinde buğday ekili alanların dönümünde yüzde 25 civarında artış yaşanacağını söyledi.Çolakoğlu, ilkbahar aylarında devam eden yağışların Muş Ovası'nda hububat üretimi açışından oldukça önemli ve sevindirici olduğunu ifade etti.Muş, Bulanık, Malazgirt ve Liz ovalarında yoğunlukta hububat ekimi yapıldığını hatırlatan Çolakoğlu, geçen yıl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle hububat veriminde düşüş yaşandığını ifade etti.Bu yıl yağışların istedikleri seviyede olması nedeniyle hububatta artış beklediklerini belirten Çolakoğlu, şöyle konuştu: "2014'te çiftçiler 118 bin hektarlık alanda buğday ekimi yapmış ve karşılığında 212 bin ton civarında ürün almış. Çiftçilerimiz 2015'te 115 bin hektar alanda buğday ekimi gerçekleştirmiş ve bunun karşılığında 275 bin ton civarında ürün alma beklentimiz var. Arpada da geçen yılla oranla büyük artış bekliyoruz. 2014 yılında 14 bin 500 hektarlık alanda ekimi yapılan arpadan 29 bin ton civarında ürün elde edilmiş. 2015'te 15 bin 600 hektar alanda ekim yapılmış ve karşılığında 34 bin ton ürün bekliyoruz. Gerek buğday, gerekse arpa veriminde geçen yıla oranla en az yüzde 25 artış meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Hasar tespit ekibiyle merkez ve köylerde incelemeler yaptık. Yağış dolasıyla hububatta her hangi bir zarar söz konusu değil. Yağışlarla sadece bir kısım arpanın hasat vakti yaklaştığı için biraz lokal olarak yatmalar meydana gelmiş. Ancak buğdaylarda herhangi bir zarar söz konusu değil. Arpadaki yatma verime zarar vermez. Ancak yağışların buğday ve pancara kesinlikle çok faydası olmuştur. En azından buğdayda dane dolgunluğu verimin artışına fayda vermiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Malazgirt Bulanık Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title