Haberler

Budapeşte Kitap Festivalinde Nakkaşhane Kuruluyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in kültürel diplomasi hamlesi edebiyat dünyasının ilgisini Türkiye’ye çekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in kültürel diplomasi hamlesi edebiyat dünyasının ilgisini Türkiye'ye çekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kitap fuarlarında bu yıl iki rekora imza atıyor.

Türkiye bu yıl hem geçen yıllara kıyasla en fazla ülkede en çok sayıda kitap fuarına katılacak hem de ilk defa iki kitap fuarında birden onur konuğu olarak temsil edilecek.

Bakan Ömer Çelik'in büyük hassasiyet gösterdiği kültür, sanat ve edebiyatın uluslararası tanıtımının yapılması çalışmalarında önemli başarılara imza atan Türkiye, 2014 yılının ilk onur konukluğu programını Budapeşte Uluslararası Kitap Festivali'nde gerçekleştirecek.

Türkiye'den çeşitli yayınevleri, telif ajansları, yazar ve akademisyenlerin katılacağı ve yaklaşık bin 500 eserlik güncel bir koleksiyonun sergileneceği festivaldeki Türk standında Osmanlı dönemini yansıtan bir de 'Nakkaşhane' kurulacak.

Bu yıl dört kıtada, 14 ülke 14 fuara katılacak olan ülkemizin onur konuğu olacağı ikinci fuar ise 27-31 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek Pekin Uluslararası Kitap Fuarı olacak. Bölgesel ve küresel öneme sahip diğer 12 uluslararası kitap fuarı ise şunlar: Paris, Bologna, Abu Dhabi, Saraybosna, Londra, Tahran, Bookexpo America (New York), Varşova, Moskova, Frankfurt, Liber (Barselona) ve Tunus.

'NAKKAŞHANE: OSMANLI SARAYI'NDA KİTABIN SERÜVENİ'

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen çalışmalar geniş kapsamlı ve renkli bir onur konukluğu programını ortaya çıkardı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Festivalde Türkiye 150 metrekarelik büyük bir stantta temsil edilecek.

Bakanlığın kültürel etkinlikler programı kapsamında ulusal stantta bir de Nakkaşhane oluşturacak. 'Nakkaşhane: Osmanlı Sarayı'nda Kitabın Serüveni' ismi verilen ve Budapeşte Yunus Emre Kültür Merkezi'nin katkılarıyla hazırlanan bu özel bölümde hat, ebru ve cilt sanatından örneklerin sunulacağı atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

İBRAHİM MÜTEFERRİKA SERGİSİ

Türkiye'nin ulusal standında gerçekleştirilecek diğer bir etkinlik ise 'Kitap Yayımcılığının Macar Öncüsü: İbrahim Müteferrika Sergisi'.

Yunus Emre Enstitüsü ve Macar Bilimler Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirilecek sergide İbrahim Müteferrika matbaasında basılan eserlerin Macaristan'da yer alan orijinal ve tıpkıbasım nüshaları yer alacak.

Budapeşte Kitap Festivali'nde ayrıca İbrahim Müteferrika'yı konu alan bir panel ile modern Türk edebiyatından Türk Macar tarihi ilişkilerine, Macar Turancılarından Türkiye yayıncılık sektörü ve TEDA Çeviri-Yayın Destek Programı'na kadar çok çeşitli konuların ele alınacağı birçok panel de gerçekleştirilecek. Ulusal stantta düzenlenecek paneller Türk yazar ve akademisyenleri yabancı muhataplarıyla buluşturacak.

BAKANLIKTAN YAYINEVLERİNE FESTİVAL DESTEĞİ

Türkiye'den telif hakları ajansları ile 10 yayınevi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile Budapeşte Uluslararası Kitap Festivali'ne katılacak.

En yeni eserlerini fuar ziyaretçilerine tanıtacak olan yayınevleri bir yandan da yabancı meslektaşları ile telif görüşmeleri yapma imkanına kavuşacak. Telif ajanslarının ise özellikle Türk yazarlarına, yayıncılarına ve çevirmenlerine yeni dış bağlantılar kurarak Türk edebiyatı ve yazarlarının dışa açılımına destek vermesi ve bu çalışmaların en büyük bileşenlerinden biri olan TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı'na da katkı sağlamaları bekleniyor.

Yayınevleri için ayrılan görüşme üniteleri ve genel kitap sergisine ek olarak Bakanlık tarafından Türkçe ve yabancı dillerde yayımı gerçekleştirilen kitaplardan oluşan bir sergi ve TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı kapsamında yayımı desteklenen eserleri içeren bir kitap sergisi ulusal standın diğer platformları.

TEDA Programı için oluşturulacak bu özel sergi alanında Türkiye'den eserleri kendi dillerinde yayınlamak isteyen birçok yabancı yayınevi ile görüşmeler gerçekleştirilecek. Öte yandan; Türk yayıncılık hayatını tanıtan çok sayıda kitap, broşür ve tanıtım malzemesi de fuar ziyaretçilerine sunulacak.

Eserleri Macarcaya çevrilmiş yaklaşık 10 yazarın da katılacağı festivalin açılışı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun konseriyle gerçekleştirilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Müteferrika Ömer Çelik Türkiye Pekin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title