Haberler

Erkek Keçi Günde 350 Gram Süt Veriyor

Güncelleme:

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bir süt işletmesindeki Saanen ırkı erkek keçinin önce memeleri büyüdü, ardından da süt vermeye başladı.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde bir süt işletmesindeki Saanen ırkı erkek keçinin (teke) önce memeleri büyüdü, ardından da süt vermeye başladı. Günde 350- 400 gram süt veren tekeyi görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bayramiç İlçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta bin keçinin bulunduğu özel bir işletmedeki sürüde olağandışı bir durum yaşandı. İki yıl önce Saanen ırkı bir keçinin dünyaya getirdiği tekenin memeleri dişi keçilerinki gibi büyüdü. Üstelik teke her gün 350- 400 gram süt vermeye başladı. Tekenin memelerinin büyüdüğünü fark ederek sağan ve süt verdiğini gören sürü çobanı Kenan Çıtak olayı işletme sahibi Nilgün Kaymak ve Kadir Tınmaz'a bildirdi.

'TEKEDEN SÜT ÇIKARMAK' GERÇEK OLDU

20 yıldır keçi çobanlığı yaptığını söyleyen Kenan Çıtak, hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek, "Böyle süt veren teke görmemiştim. Bu ilk defa başıma geliyor. Ben de şaşkınım. 'Tekeden Süt Çıkarmak' deyimi de gerçek oldu. Ancak, tekenin verdiği sütü kedi ve köpeklere veriyoruz" dedi.

İlçedeki veteriner Onur Kocabıçak ise çok nadir olmakla birlikte bu gibi durumlara rastlanabildiğini belirtti. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Çıtak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title