Haberler

Bu Şehrin Yüzde 40'ı Yıkılmak Üzere

Güncelleme:

Bu şehirde 500-550 bin civarında bina Van şiddetindeki bir depreme yerle bir olabilir. İşte o şehir.

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adana'da 500-550 bin civarında tahmin edilen bina stoğunun yaklaşık yüzde 40'ının olası büyük bir depremde yıkılma riski taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bu nedenle de deprem gerçeğiyle yaşanması gerektiğini belirten Bakır, Adana'da yapı stoğunda çok ciddi sorun ve sıkıntıların ön plana çıktığını kaydedip, "Olası bir depremde mühendis eli değmemiş olan yıkılma riski altındaki binaların biran önce gözden geçirilmesi gerekiyor. Özellikle kentin güney kesimindeki gecekondu mahalleleri risk altında. Yıkılması gereken ve güçlendirilmesi gereken evler ayrılmalı, afete karşı tedbirlerimizi almalıyız. Kimse günü kurtarma çabasına gitmemelidir" dedi. 13 yıl önce yaşanan 6,3 şiddetindeki depremde Adana'da 145 kişinin öldüğünü, bin 517 kişinin yaralandığını hatırlatan Bakır şunları söyledi:

"27 Haziran 1998 depreminde Adana'da 76 bin ev felakettin etkilendi, 300 bina ve 30 işyeri yıkıldı. 900 bina ve 55 işyeri kullanılamaz haldeydi. Geçtiğimiz yıllarda ilçe belediyelerimize başvuruda bulunup, kentin bina envanterini çıkarmak istedik. Çünkü, mühendislik eli değmemiş binaların hepsinden korkuyorduk. Oda olarak binaları kimliklendirip, ne durumda olduklarını belirlemek istedik. Ancak bu yazımıza sadece Sarıçam Belediyesi cevap verdi, böyle bir çalışmayı destekleyeceklerini söylediler. Olası bir depremde ne olacağını bilmek istiyoruz. Yıkılma riski bulunan evlerin deprem yaşanmadan önce kontrollü bir şekilde yıkılması gerekiyor. En kısa zamanda bu envanterin yapılması gerekiyor. Hızla tedbirlerimizi almalıyız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title