Haberler

Bu Kez Şehitler İçin Sürdüler

Turkbikers ve Tech Turkey Araç ve Motor Klupleri Öncülüğünde Biraraya Gelen Yüzlerce Araç ve Motor Tutkunu, İstanbul Sokaklarında "şehitlere Saygı Konvoyu" Oluşturdu.

Turkbikers ve Tech Turkey araç ve motor klupleri öncülüğünde biraraya gelen yüzlerce araç ve motor tutkunu, İstanbul sokaklarında "Şehitlere saygı konvoyu" oluşturdu.

Cevizlibağ'da biraraya gelen yaklaşık 500 araç ve 100'e yakın motorcunun, oluşturduğu grup, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek için "Şehitlere saygı konvoyu" adı altında bir eylem gerçekleştirdi. Araçlarını Türk bayrakları ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" çıkartmalarıyla süsleyen binlerce kişi, Cevizlibağ'da konvoy oluşturdu. Buradan kornalar çalarak ve teröre lanetler yağdırarak Edirnekapı Şehitliği'ne doğru yola çıktı. Şehitlikte biraraya gelen grup, önce şehitleri ziyaret etti ve üzerinde "Kalbimizdesiniz" yazılı çelengi şehitliğe bıraktı. Ziyaretin ardından ise binlerce kişi hepbir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ise binlerce kişi "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Türkiye bizimdir bizim kalacak" sloganları attı.

ŞEHİTLİKTEKİ ANMANIN ARDINDAN KONVOYA KATILANLAR İSTANBUL TURU ATTI.

Eyleme destek veren Çağla Baş, Şehitlerimiz için burdayız diyerek, "Terörür lanetlemek için bugün burdayız. Motosikletlerle geldik çünkü bizim tutkumuz motosiklet. Tepkimizi tutukumuzla belli etmek istedik. Terörün bitmesini istiyoruz. Aynı acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Sesimizi umarım herkes duyar. Umarım devlet duyar, umarım teröre sebep olanlar duyar" diye konuştu. Motor kullanan anne ve babası ile şehitliğe gelen Arca İzci ise "Bu vatan bütündür bölünemez" derken gözyaşlarını tutamadı. İzci "Bütün askerlerin ailesine kavuşmasını diliyorum" diye konuştu. Küçük Arca'nın babası Eniz İzci de "Burada konuşmak çok zor" diyerek ağlamaya başladı.

--------------

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title