Haberler

Btü Yerleşkesi İnşaatı Başlıyor

BTÜ Yerleşkesi inşaatı başlıyor- BTÜ Rektörü Prof. Dr. Kandemir: "Kestel'e çevresi ve enerjisiyle yeşil bir üniversite kurmak istiyoruz" Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Kandemir, Kestel'e çevresi ve enerjisiyle yeşil bir üniversite kurmak istediklerini söyledi.

BTÜ Yerleşkesi inşaatı başlıyor- BTÜ Rektörü Prof. Dr. Kandemir: " Kestel'e çevresi ve enerjisiyle yeşil bir üniversite kurmak istiyoruz" Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Kandemir, Kestel'e çevresi ve enerjisiyle yeşil bir üniversite kurmak istediklerini söyledi. Kandemir, Kestel Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın doğu tarafına yeşil bir üniversite kurmak istediklerini söyledi.Sadece ağaçlarıyla yeşil değil enerji kullanımıyla modern bir üniversite kurmak istediklerini ifade eden Kandemir, "Yaşayan bir üniversite kurmak istiyoruz. Yani hocasıyla, akademisyeniyle, öğrencisiyle Kestel'de bulunan, Kestel'le organik olarak iç içe geçmiş bir üniversite istiyoruz. Kestel'e çevresi ve enerjisiyle yeşil bir üniversite kurmak istiyoruz" dedi.Kandemir, sıfırdan bir üniversite kurmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, "Yeni şeyler yapalım artık söylemeyi de geçtik. Bu anlamda üniversitemizin çalışmaları adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İnşallah Bursa'nın doğusuna üniversitemizi şekillendireceğiz ve üniversitemizi kuracağız" diye konuştu.Uludağ eteklerine kurulacak olan BTÜ Yerleşkesi'nin sadece görsel değil nitelik olarak da iyi olacağını anlatan Kandemir, şunları kaydetti: "Hangi alanlardan inşaata başlayacağımız konusunda karar aşamasındayız. Mal sahiplerinin mağdur edilmesini istemiyoruz ama öbür taraftan da devletimizin suistimal edilmesini istemiyoruz. Biz sadece işimizi yapacağız. Kimseyle derdimiz, sıkıntımız yok. Buradaki vatandaşlarla barışık bir üniversite olmasını istiyoruz. Onun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben inanıyorum ki Bursa'ya yakışır bir üniversite olacak."AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da BTÜ ile ilgili 4 yıllık sürede işlemlerin devam ettiğini ve bu toplantıyla artık tamamen yapım çalışmalarına başlandığını söyledi.İnşaat yapımının çok hızlı gerçekleşeceğini belirten Yıldırım, "Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 20 binin üstündeki öğrencisiyle Kestel adeta şehrimizin doğusunda parlayan bir yıldız olacak. Bugün Görükle Uludağ Üniversitesi için neyse Kestel de BTÜ için öyle olacak" dedi.Kestel Belediye Başkanı Acar da BTÜ'nün ilçeye bir ivme kazandıracağına inandığını belirterek, ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. .

Kaynak: AA / Güncel

Bedrettin Yıldırım Kestel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title