Haberler

Btso Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Esgin Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursa'yı sağlık turizminde yakın coğrafyanın merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursa'yı sağlık turizminde yakın coğrafyanın merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO'nun makro projelerinden "Ticari Safari Projesi" kapsamında 2. Medikal Termal Turizm Forumunda 22 ülkeden 57 yatırımcı, Bursalı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Esgin, ikili iş görüşmeleri sayesinde birçok firmanın yeni iş ortaklıkları oluşturma imkanı bulduğunu belirtti.

BTSO olarak Bursa'da sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Esgin, şunları kaydetti:

"BTSO'nun makro projelerinden olan Ticari Safari Projesi kapsamında gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini görüyoruz. BTSO olarak bu etkinliklerin sayısını artırmak ve Bursa'da sağlık turizminin geliştirilmesine öncülük etmek istiyoruz. BTSO'nun Sağlık Serbest Bölgesi Projesi, global sağlık turizmi pazarından Bursa'nın hak ettiği payı alabilmesi yolunda büyük önem taşıyor. Bursa'yı sağlık turizminde yakın coğrafyanın merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz."

Fas'tan gelen Achraf Sokari de Bursa'nın potansiyelini yerinde görme imkanı yakaladıklarını ifade etti.

Bursa'nın medikal, sağlık ve termal turizm anlamında oldukça etkileyici bir destinasyon olduğuna dikkati çeken Sokari, "İkili iş görüşmeleri oldukça güzel geçti. Tüm bu görüşmeler neticesinde bu güzel şehirde medikal termal turizmin gelişmesi adına neler yapabiliriz, buna karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'ten gelen diş hekimi Enes Tuna da 30 sene sonra Bursa'da bulunduğunu ve kentin bu sürede 100 yıllık gelişme kaydettiğini gördüğünü belirtti. Bursa'da sağlık hizmetlerinin bu denli gelişmiş olduğunu bilmediğini söyleyen Tuna, ikili iş görüşmelerinden edindikleri bilgiler sonrası hastaları mutlaka Bursa'ya yönlendireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Termal Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title