Haberler

Btso ile Rtso Arasında "Kardeş Oda Protokolü" İmzalandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında "kardeş oda protokolü" imzalandığı bildirildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında "kardeş oda protokolü" imzalandığı bildirildi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın Altıparmak Temsilcilik Binası'nda düzenlenen imza törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, BTSO ve RTSO yönetim kurullarının üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

Karaloğlu, törendeki konuşmasında, protokolle Bursa ile Rize arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğini kaydederek, "Bu protokol semboliktir. Esas olan bunun altını doldurmalı, iki kentin karşılıklı menfaatine olacak işleri yapmalıyız. BTSO ve RTSO'yu bu iş birliğinden dolayı kutluyorum. Bu imzalar bizi gelecekte daha güçlü iş birliklerine götürecek" değerlendirmesinde bulundu.

Burkay ise Rize heyetine Bursa ekonomisi ve odanın makro projelerine ilişkin bilgiler verdi.

Bursa iş dünyasının başarısında farklı kültürlerden ve kentlerden gelerek yatırım ve üretim yapan iş adamlarının büyük katkısının olduğunu ifade etti.

Burkay, doğal zenginlikleriyle herkesin gıpta ettiği Rize'nin yetiştirdiği devlet adamları ve başarılı iş adamlarıyla ülkenin kalkınmasında belirleyici rol üstlendiğini belirterek, "Gerek Rizemiz gerekse Bursamız, yeşil doğası, çalışkan insanları ve Türkiye'ye kattığı değerlerle öne çıkan iki önemli kentimiz. Bu iş birliği protokolü sayesinde bu ortak paydalarımız daha büyük bir katma değere dönüşecek. Kaçkarlar'dan Uludağ'a uzanan yeni bir dostluk köprüsü kurduk" ifadelerini kullandı.

Karamehmetoğlu da Bursa'nın Türkiye'nin hedeflerine ulaşması yolunda büyük katkı sunan bir şehir olduğunu vurguladı.

Bursa'nın Rize için büyük önemi bulunduğuna işaret eden Karamehmetoğlu, şunları kaydetti:

"Bursa, her zaman Türkiye ekonomisinin lider şehri olacaktır. Bursa, ihracatta kilogram başı ortalaması ile Türkiye'nin 2023 hedefine bugünden ulaştı. Bu büyük bir başarıdır. Bu kolay bir iş değil. Rize olarak Bursa'dan çok öğreneceğimiz işler var. Bizim Bursa ile olan dostluğumuz geçmişten geliyor. Bursa'nın tecrübesinden istifade etmek istiyoruz. TOBB'da Konsey Üyesiyim. Sayın Başkan, aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve görevini başarılı bir şekilde yürütüyor. Sadece Bursa'nın değil, tüm ülkemizin İbrahim Burkay başkanımızın bilgisinden ve birikiminden istifade etmesi gerekiyor. Bu dostluk ve kardeşlik imzasının bizlere büyük katkı sağlayacağına inanarak, hayırlı olmasını diliyorum."

Tören, protokolün imzalanmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Burkay Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title