Haberler

BTM'deki 'BİLİMSEL Geceleme Mars' Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim Teknoloji Merkezi 5 Mart'ta sıra dışı bir etkinliğe sahne olacak.

Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris'in de katılacağı 'bilimsel geceleme-mars' etkinliği için açılan kayıtlar günler öncesinden doldu.

Bilim Teknoloji Merkezi'nde 10- 14 yaş arası minik bilimseverler için düzenlenen etkinliğin kayıtları günler öncesinden dolarken Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris etkinliğe katılan miniklere hem uzay deneyimlerini anlatacak hem de kızıl gezegen Mars'a ilişkin bilgiler verecek. 5 Mart'taki etkinlik saat 17.00'de kayıtların oluşturulması ile başlayacak ve ertesi gün sabah saat 09.00'da ailelerin katılımı ile yapılacak kahvaltı ile sona erecek. Gecenin başında özel anlatım ile mars sergisini gezecek katılımcılar planetaryumda Astronot Faris'in anlatımı ile uzayın derinliklerini keşfe çıkacak, Mars'ta yürüyüş yapacak ve uzay bisikletini kullanacak. Geceyi mars sergisinin içine kurulacak çadırlarda geçirecek minik bilimseverler, bilim atölyeleri ve bilimsel söyleşilerle uzay ve gökyüzü ile ilgili çok özel bir astronomi deneyimi yaşayacaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title