Haberler

Brüksel'de "Dörtlü Toplantı"

Türkiye-AB ilişkileri ve Suriye krizine ağırlık verilmesi beklenen Türkiye-AB Bakanlar Düzeyindeki Siyasi Diyalog Toplantısı bugün Brüksel'de yapılıyor.

Türkiye-AB ilişkileri ve Suriye krizine ağırlık verilmesi beklenen Türkiye-AB Bakanlar Düzeyindeki Siyasi Diyalog Toplantısı bugün Brüksel'de yapılıyor.

Brüksel'deki toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecisi Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle katılıyor.

Türkiye ile AB arasında Bakanlar Düzeyindeki Siyasi Diyalog Toplantısında Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmelerin yanısıra, Suriye, İran, Irak, Mısır, Libya, Tunus, Somali, Mali ve AB'nin Doğu Ortaklığı politikası konularının ele alınması öngörülüyor.

-DAVUTOĞLU, AB DIŞİŞLERİ BAKANLARIYLA BULUŞACAK-

Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu, bugün de Brüksel'de gerçekleşecek AB Dış İlişkiler Konseyi (DİK) toplantının marjında, üye ve aday ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katılımlarıyla Yüksek Temsilci Ashton'ın evsahipliğinde düzenlenecek çalışma yemeğine katılacak.

Çalışma yemeğinde, AB'nin güney ve doğusundaki ülkelerle komşuluk ilişkileri, Suriye'ye ilişkin Cenevre II Konferansı, Mısır'daki mevcut durum ve bölgeye ilişkin diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Bu arada, Ashton'ın AB'nin Doğu Ortaklığı politikası ile Ortak Güvenlik ve Savunma Politikasına dair gelişmeler hakkında bilgi verecek.

Kaynak: ANKA / Dünya

Avrupa Birliği Brüksel Türkiye Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title