Haberler

Brüksel'de "Avrupa ve İslam Dünyası" Konferansı

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Elşad İskandarov, Avrupa ve İslam ilişkilerini yeniden tesis etmenin, fobilerden kurtulmaya yardımcı edeceğini, Avrupa'daki Müslüman azınlıkların kendilerini dışlanmış ve yabancılaşmış hissetmesine engel olacağını belirtti.

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu  (İKGF-Dİ) Başkanı Elşad İskandarov, Avrupa ve İslam ilişkilerini yeniden tesis etmenin, fobilerden kurtulmaya yardımcı edeceğini, Avrupa'daki Müslüman azınlıkların kendilerini dışlanmış ve yabancılaşmış hissetmesine engel olacağını belirtti.

İKGF-Dİ yapılan açıklamaya göre, kurum, Brüksel'de, İngiltere merkezli düşünce kuruluşu LINKS DAR'la "Avrupa ve İslam Dünyası: Bizi Birleştiren Yönlerimiz Ayrıştıran Yönlerimizden Fazla" konulu konferans düzenledi. Konferansa, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı (BMMİ) da destek verdi.

Konferansın açılışında konuşan İskandarov, Avrupa ve İslam dünyasının ortak iyiliği için ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Avrupa ve İslam ilişkilerini yeniden tesis etmek, fobilerden kurtulmamıza yardım edecek, Avrupa'daki Müslüman azınlıkların kendilerini dışlanmış ve yabancılaşmış hissetmesine engel olacak" dedi.

İskandarov, "Radikalizm, Avrupa'nın temel sorunu ve islamofobi de Müslümanların muzdarip olduğu bir konu ise bunları birbirinden ayrı ele almak mümkün değil" görüşünü dile getirdi.

BMMİ Yüksek Temsilcisi Nassir Al-Nasser de İKGF-Dİ'nin, Avrupa ve Müslüman azınlıkları temsil eden sivil toplum kuruluşu temsilcilerini doğru zamanda bir araya getirdiğini kaydetti.

İslamofobi ve radikalizm ile mücadele konusunu gündemlerine alacaklarını belirten Al-Nasser, 2016'da Bakü'de gerçekleşecek BMMİ 7. Küresel Forumu'nda bu konulara geniş yer vereceklerini aktardı.

Konferans kapsamında "Avrupa ve İslam Dünyası: Ortak Sorunları Çözmek ve Ortak Gelecek Yaratmak" ve "Algılar ve Yanlış  Algılar: Medya, Yeni Medya ve Kültürün Avrupa ve İslam Dünyası Arasındaki Modern İlişkiyi Oluşturmadaki Rolü" başlıklı iki panel de gerçekleştirildi.

Konferansa Avrupa Parlamentosu üyesi, Avrupa Özgürlük ve Direkt Demokrasi Grubu Genel Sekreteri David Borelli ile Brüksel'deki diplomatik misyon temsilcileri, Avrupa Parlamentosu üyeleri, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri katıldı.

"Ön yargılarla savaşılmasına yönelik platform oluşturulacak"

İKDF-Dİ açıklamasında, konferansın Charlie Hebdo saldırısından sonra düzenlenen ilk üst düzey etkinlik olmasının önemine işaret edildi.

Açıklamada, konferansın, Avrupa'nın farklı din ve kültürel kökenden gelen, diyalog yanlısı topluluklar arasında ağ oluşturmaya dönük bir adım olduğu aktarıldı.

Konferansta, Avrupa'daki islamofobi ve radikalizm ile mücadeleye ve medeniyetler arası ön yargılarla savaşılmasına yönelik bir platform oluşturulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı gençlik kuruluşu İKGF-Dİ'nin merkezi İstanbul'da bulunuyor. İKGF-Dİ'nin başkanlığına geçen Ekim ayında İstanbul'da gerçekleştirilen 2. Genel Kurul'da Büyükelçi Elşad İskandarov getirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Brüksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title