Haberler

    Brezilya'nın Onur Savaşı...

    Almanya karşısında tarihi bir hezimet yaşayan Brezilya, üçüncülük mücadelesinde Hollanda'yı devirerek onurlarını kurtarmayı amaçlıyor.

    Salı gecesi Almanya'ya karşı 7-1'lik skorla ağır bir yenilgi alarak kupa umutları başka bahara kalan Brezilya, üçüncülük maçında Louis Van Gaal'ın Hollanda'sı ile karşı karşıya gelecek.

    Ev sahipliği yaptıkları turnuvada herkesin kupayı beklediği Luiz Felipe Scolari'nin talebeleri, Estadio Mineirao'daki yarı final mücadelesinde ummadıkları bir hezimetle karşılaştı. Tüm ülkenin çılgınca arzuladığı kupa hayâli yerini tam bir kaos ortamına bırakırken, Sambacılar en azından turnuvayı üçüncü bitirerek taraftarlarını teselli etmek istiyor.

    Brezilya'da sarı kart cezası sona eren Thiago Silva formasına kavuşurken, eksikliğinde Almanya'dan tek devrede 5 gol yiyen savunmayı toparlaması ön görülüyor.

    Taraftarları 'Selecao'yu desteklemeye çağıran ve üçüncülük maçında yalnız kalmak istemediklerini belirten Brezilyalı stoper, tribünleri dolduranlardan final maçı atmosferi oluşturmalarını bekliyor.

    Salı günü taraftarların yuhaladığı Fred'i yedek kulübesine çekmesi beklenen Scolari, Neymar'ın yokluğunda forma şansı tanıdığı Bernard'ın hayal kırıklığı yaratan performansı nedeniyle ileri uçta bu sefer Willian'ı oynatacak.

    Savunmanın sağ ve sol tarafında Maicon ve Marcelo'nun yerine ise Dani Alves ve Maxwell'i göreceğiz. Brezilyalı teknik adam, turnuva boyunca fazla şans tanımadığı Hernanes'i de ilk 11'de sahaya sürmeyi planlıyor.

    Brezilya sahaya onurları için çıkacak olurken, Hollanda ise turnuvadaki yenilmezlik rekorlarını devam ettirmek adına sahne alacak. Portakallar, Çarşamba günü Arjantin'e karşı normal süresi golsüz berabere sonuçlanan mücadelede penaltı atışları sonrası final şansını kaçırmıştı.

    Brezilya'da İspanya, Avustralya, Şili ve Meksika'yı deviren Van Gaal'ın öğrencileri, Kosta Rika'yı ise penaltı atışları sonucu elemişti.

    Turnuva boyunca kadrosundaki 22 oyuncuyu da kullanan Hollandalı çalıştırıcının maça Swansea'nin tecrübeli file bekçisi Michael Vorm ile başlaması bekleniyor.

    Van Gaal, Arjantin'e karşı penaltılarla kaybettikleri yarı final maçı sonrası Tim Krul'u kaleye almadığı için büyük bir pişmanlık yaşadığını belirtirken , Cumartesi günü oynanacak üçüncülük maçı da uzatmalara giderse Kosta Rika müsabakasında olduğu gibi penaltılara doğru kalede yine Krul'u görebiliriz.Önemli Rakamlar

    - Brezilya ve Hollanda tarihlerinde 12. defa karşı karşıya gelecek. İki ekip de 3'er galibiyet alırken, 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

    - Dünya Kupası finallerinde ise taraflar 5 defa karşılaştı. Hollanda rakibine 2 kere üstünlük sağlarken, Brezilya ise 1 defa kazanabildi.

    - Hollanda, Dünya Kupaları ve Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son 7 penaltı atışının 5'ini kaybetti.

    - Hollanda tarihlerinde ikinci defa üçüncülük maçına çıkacak. (1998, Hollanda 1-2 Hırvatistan)

    - Brezilya bu turnuvada kalesinde 11 gol gördü. En son 1938'de 11 gol yemişlerdi. Bu tarihten sonra oynadıkları hiçbir Dünya Kupası'nda bu kadar gol yememişlerdi.

    - Hollanda'nın bu turnuvada kaydettiği 12 golden 10'u ikinci yarıda geldi.

    - Brezilya, tarihlerinde 4. defa üçüncülük maçına çıkacak.

    - Brezilya, bugüne kadar oynadığı 3 üçüncülük maçında 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti.

    - Sadece Karim Benzema (15) kaleyi bulan şut sayısında Robin van Persie (10)'nin önünde buluyor. Hollandalı eleme turlarında gol atmayı henüz başaramadı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Hollanda Almanya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title