Haberler

BrandSeers ve Aygaz Otogaz'dan İklim Değişikliğine Çarpıcı Bir Dokunuş

Güncelleme:

BrandSeers, Aygaz Otogaz için çok ses getirecek ve algıları değiştirecek bir dijital marka iletişim platformu tasarladı.

Uluslararası bakış açısı ve yerel anlayışın senteziyle marka yönetimi ve tasarım danışmanlığı alanında hizmet veren BrandSeers, Aygaz Otogaz için çok ses getirecek ve algıları değiştirecek bir dijital marka iletişim platformu tasarladı.

BrandSeers, 'Geleceğe Yol Al' isimli platformla hepimizin hayatını ve geleceğini derinden etkileyen iklim değişikliğinin görünmeyen sonuçlarına dikkat çekiyor.

Londra kökenli, İstanbul merkezli marka yönetim ve tasarım danışmanlığı şirketi BrandSeers, global ve yerel çok kapsamlı, ciddi istatistiksel verilere dayanarak hazırlanan raporları analiz ederek, Aygaz Otogaz için 'Geleceğe Yol Al' isimli projeyi oluşturdu. Projeyle, Avrupa'nın birinci, dünyanın en büyük ikinci LPG pazarına sahip Türkiye'de, sektörünün lideri olan

Aygaz Otogaz'ın 'Geleceğin yakıtı' olarak konumlandırdığı LPG'nin itibarını artırmak ve tüketicilerle duygusal bağ kurmak hedefleniyor.

"LPG'ye geçerek iklim değişikliğinin yol açtığı etkilerin önüne geçebilirsiniz"

BrandSeers'in Kurucusu Özlem Tuskan, 'Geleceğe Yol Al' isimli projede nasıl bir yol izlediklerini şu şekilde açıklıyor: "Aygaz Otogaz'ın, LPG'yi 'Geleceğin yakıtı' olarak konumlandırmasından hareketle, hedef kitlesiyle (25-45 yaş arasında, AB sosyo-ekonomik düzeyde kadın ve erkek araç sahipleri) daha yoğun bir etkileşime giden, duygusal bir bağ kurmak istiyordu. Çünkü bilinen algı, insanların LPG'yi tercih etmesinin fiyatla ilişkilendirilmesiydi. İşte bu noktada biz, bu algıyı değiştirmek için bir strateji oluşturduk."

İklim değişikliği ekonomiyi de etkiliyor!

Tuskan, projenin ana çıkış noktasının iklim değişikliğinin, sosyo-ekonomik boyutuna dikkati çekmek olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Raporların incelenmesinden sonra gördük ki iklim değişikliğiyle ilgili büyük bir tehdit var. Bu durum sadece yaşadığımız çevreyi değil; ekonomiyi de çok ciddi oranda etkiliyor. Evet, Türkiye'de çevreci farkındalıklar yeni yeni oluşmaya başladı fakat tutumlar değişmiyor. LPG, 'Geleceğin yakıtı' olarak konumlanıyor ancak bilinmeyen çok önemli bir gerçek gözden kaçıyor: İklim değişikliğinin yol açtığı etkilerin önüne geçmenin önemli bir adımını, yakıtınızı değiştirerek, LPG'ye geçerek, atabilirsiniz. Çünkü en çevreci yakıt LPG."

Hem Türkçe hem İngilizce mikro siteyle uluslararası bilinç yaratılıyor

Soyut ve karanlık konular hakkında bilinçlendirme yapılırken karşılaşılan en büyük bariyer, insanların konunun günlük hayatlarını nasıl etkilediğini anlamaması ve çizilen karanlık tablonun eylemsizliğe sebep olmasıdır. Bu doğrultuda proje kapsamında, iklim değişikliğini ve insanlar üzerindeki etkilerini ele alırken hem konunun ciddiyetini yansıtan hem de umut veren, insancıl ve çarpıcı bilgiler paylaşan, eğlendirerek eğiten, etkileşim odaklı ve keşif hissini tetikleyen dinamik bir mikro site olan www.gelecegeyolal.com yaratıldı. Bu platform, aynı zamanda uluslararası bilinç yaratmak hedefiyle, www.drivefortomorrow.com ismiyle İngilizce olarak da hazırlandı.

'Geleceğe Yol Al' mikro sitesinde iklim değişikliği ve etkileri sağlık, çevre ve ekonomi olmak üzere üç ana konu etrafında toplanıyor. Karmaşık, zor anlaşılan ve bunaltıcı bilgileri süzerek, çarpıcı bir şekilde hikayeleştiren ve görselleştirilen mikro sitede, interaktif elementlerle ziyaretçilerin sadece okuması değil; etkileşime geçmesi de amaçlanıyor. BrandSeers'ın kısa vadeli bir kampanya değil; uzun vadeli bir marka girişimi olarak gördüğü bu platformla ilk adımı atan Aygaz Otogaz, iklim değişikliğinin yarattığı sosyo-ekonomik etkilerle mücadele etmeye ve Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir gelişimini desteklemeye devam edecek.

Proje Künyesi

İşveren: Aygaz Otogaz

Yaratıcı Ekip: BrandSeers

Müşteri İlişkileri: Burçak Aras

Strateji: Özlem Tuskan, Burçak Aras, Benjamin Buist

Grafik Tasarım: Elif Ergür

UI & UX Tasarımı: Erin Eisinger, Metin Saray, Ezgi Turgut

Yazılım: Eren Demir

Prodüksiyon: Serdar Ferit, Paulina Tervo


Kaynak: Bültenler / Ekonomi

İstanbul Türkiye Londra Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title