Haberler

Bozüyük'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtulması sadece Bozüyük ve bölgesini değil aynı zamanda düşmanın ana yurdun merkezine doğru istilasını da engellemiştir" ifadesinde bulundu.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, " Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtulması sadece Bozüyük ve bölgesini değil aynı zamanda düşmanın ana yurdun merkezine doğru istilasını da engellemiştir" ifadesinde bulundu.

Yağcı, Bozüyük'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Bozüyük'ün vatansever halkının düşmana karşı gösterdiği vatan sevgisi ve üstün gayreti ile düşmanın saldırı yollarını iman gücüyle kapatarak, adeta geçilmez bir kale görevi gördüğünü kaydetti.

Her karış toprağı önemli olan yurdun, şanlı tarihinde birçok kez düşmanı hezimete ve büyük yenilgilere uğrattığını vurgulayan Yağcı, mesajında şunları ifade etti:

"Bu şanlı zaferlerden birinin yaşandığı yerlerden birisi de şüphesiz Bozüyük'tür. Her düşman işgalinden, kurtuluşun önemli olması gibi Bozüyük'ün de düşman saldırılarından muzafferiyetle ayrılması son derece önemlidir. Çünkü Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtulması sadece Bozüyük ve bölgesini değil aynı zamanda düşmanın ana yurdun merkezine doğru istilasını da engellemiştir. Nasıl ki Çanakkale, düşmanın İstanbul ve vatanımıza girişine bir set ve engel olmuşsa Bozüyük'ün düşmanı durdurması da düşmanın doğuya doğru ilerleyişini durdurması açısından önemlidir. Bozüyük ve yakın bölgenin, kurtuluş mücadelesinde verdiği önem, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 2. İnönü muharebesi sonucunda belirttiği, "Siz orada yalnız, düşmanı değil, aynı zamanda Türk milletinin makus talihini de yendiniz" ifadesiyle anlaşılmaktadır."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Selim Yağcı Bilecik Bozüyük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title