Haberler

Bozüyük'ten Kısa Kısa

Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri kendi şiirlerinin yer aldığı bir fanzin çıkarmaya başladı.

Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri kendi şiirlerinin yer aldığı bir fanzin çıkarmaya başladı.

Bir araya gelen 5 öğrenci grubu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımsız edebiyat yapmak istediklerini söyledi.

Fanzinin sözlük anlamının fanatik ve magazin kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluştuğunu, bandrolsuz basılan bir yapım olduğunu anlatan grup, "Kısa vadede planlanan sosyal sorumluluk projelerinde yer almak, uzun vadede ise yaşımız ve imkanlarımız el verdiğince bağımsız edebiyat, tarafsız sanat ve ifade özgürlüğünü gelecek nesillere aktararak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Fanzin olayında yer alan herkesin farklı dünya görüşleri ve düşünceleri var. Fakat biz onca farklılığa rağmen beraberce bir şeyleri değiştirebileceğimize inandık. Bu yönden diğer yapımlara nazaran birçok kişiye hitap eden bir iş oldu. Herkesin görüşleri elbet ki yazılara ve şiirlere de yansıdı. Asıl güzel yanı buydu ve insanlara da farklı olsak bile beraber çok güçlü şeyler yapılabileceğini göstermeye çalıştık." dedi.

Bozüyük'te tüketiciler konut yapı kooperatifi kuruldu

Bozüyük'te Tüketici Hakları Dernek yöneticileri, güvenli, kaliteli ve ucuz konut üretmek amacıyla Tüketiciler Konut Yapı Kooperatifi kuruldu.

Kooperatifin Başkanlık görevini üstlenen Hasan Özkan, yaptığı açıklamada kooperatifin amacının konut sektöründe Tüketici Hakları Derneği üyelerine ve üye olacak vatandaşlara ucuz maliyetli barınma ve tasarruf amaçlı konut üretmek olduğunu belirtti.

Konutların kentsel dönüşüm kaynaklı olarak gerçekleştirileceğini anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"İnşaatlarımızı kooperatif yöneticileri olarak emanet sistemi formülü ile üreteceğiz, yüklenici firma kooperatifimiz olacaktır. Bu sebeple Çevre ve Şehircilik Bakanlığından konut üretmek için yüklenici müteahhit belgesi aldık. İnşaatlarımız ucuz ve kaliteli olacaktır. Dernek amacımıza da uygun olan bu anlayışı kooperatif konutlarında da uygulamak bizim asli görevlerimizdir. Vatandaşlarımızın her türlü barınma ve yatırım amaçlı edinecekleri konutlarımızı tüketici bilinci, başta olmak üzere, kaliteli ve güvenli konut yapmak ve bu konutları yaparken de devletin her türlü kaynaklarından istisnalardan faydalanarak üretmek tek idealimizdir."

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Özkan Bozüyük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title