Haberler

Bozkır: 'Türkiye Her Zaman Kuzey Kıbrıs Türklerinin Arkasında'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Volkan Bozkır'ın salona gelişi ve açıklamaları KKTC Ticaret Odası heyeti AB Bakanı Bozkır: "(AB'den sığınmacılar için gönderilecek 3 milyar avro) Burada çok önemli olan husus, bu paranın hemen ulaşması ve bundan sağlanacak yararların biran önce Suriyeli kardeşlerimize iletilmesi" ANKARA (AA) – Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB'den Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için gönderilecek 3 milyar avroluk yardıma ilişkin "Burada çok önemli olan husus, bu paranın hemen ulaşması ve bundan sağlanacak yararların biran önce Suriyeli kardeşlerimize iletilmesi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Volkan Bozkır'ın salona gelişi ve açıklamaları

KKTC Ticaret Odası heyeti AB Bakanı Bozkır:

"(AB'den sığınmacılar için gönderilecek 3 milyar avro) Burada çok önemli olan husus, bu paranın hemen ulaşması ve bundan sağlanacak yararların biran önce Suriyeli kardeşlerimize iletilmesi"

ANKARA (AA) – Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB'den Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için gönderilecek 3 milyar avroluk yardıma ilişkin "Burada çok önemli olan husus, bu paranın hemen ulaşması ve bundan sağlanacak yararların biran önce Suriyeli kardeşlerimize iletilmesi" dedi.

Bakan Bozkır, bakanlıkta gerçekleşen KKTC Ticaret Odası heyetini kabulünün ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

AB'nin Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye göndereceği 3 milyar avroluk desteğin ne zaman hayata geçeceğine ilişkin soru üzerine Bozkır, bu meblağın AB'nin Türkiye'nin misafir etmekte olduğu Suriyelilere harcanmak üzere göndereceğini, bu yıla mahsus bir meblağ olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili kararın yeni alındığını belirten Bozkır, "Yarın Başbakanımızla birlikte Hollanda dönem başkanlığıyla temaslar için Hollanda'da olacağız. Bunun bir bölümü çok kısa zamanda gerçekleşmesi söz konusu projeler, bir kısmı da yıla yayılacak şekilde gerçekleşmesi söz konusu projeler. Burada çok önemli olan husus, bu paranın hemen ulaşması ve bundan sağlanacak yararların biran önce Suriyeli kardeşlerimize iletilmesi" ifadesini kullandı.

Bozkır, Türkiye'de Suriyeli sığınmacılar için okul ve hastane inşaatı, kamplardaki yaşamın daha iyileştirilmesi, bulundukları yerlerdeki yaşam kalitesinin artırılması gibi hususlar için bu meblağın kullanılacağını ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çok önemli görüşmeler yapıldığını belirten Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 10 madddelik ortak harekat metninin bu konudaki işbirliğinin çok önemli bir göstergesini teşkil ettiğini söyledi.

Bozkır, hem Suriye konusunun çözümüne hem de illegal göçün önlenmesinde Türkiye ile AB arasında işbirliğinin artırılması, mülteci girişlerinin ve illegal göçü yönlendiren insan kaçakçılarının yakalanması konularında iki ülke güvenlik makamları arasında işbirliğinin söz konusu olacağını kaydetti.

Türkiye ile Yunanistan arasında da geri kabul anlaşmasının uygulanması açısından daha sıkı bir işbirliği olacağını belirten Bozkır, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Almanya ile Türkiye ağırlıklı olarak önümüzdeki günlerde hemen başlanılan daha geliştirilmiş genişletilmiş bir işbirliği söz konusu. Gelecek hafta Brüksel'de fikirdaş ülkeler zirvesine Başbakanımız katılacak. Burada da diğer ülkelerle birlikte illegal göçün legal göç haline getirilmesi bu konuda atılan adımların güçlendirilmesi konusunda görüş teatisi yapılacak."

"Türkiye her zaman Kuzey Kıbrıs Türklerinin arkasında"

Öte yandan Bakan Bozkır, KKTC Ticaret Odası heyetini Ankara'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Kıbrıs sorununun Kıbrıslı Türklerin arzu ettiği ve Türkiye'nin her zaman desteklediği şekilde bir sonuca ulaşmasının Türkiye'nin en büyük arzusu olduğunu vurguladı.

Ada'da müzakerelerin devam ettiğini hatırlatan Bozkır, "Ada'nın iki bölgeli iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon şeklinde bir çözüme ulaşmasını ve Türkiye'nin garantör olma hüviyetinin devam etmesini arzu ediyoruz. İki lidere de bu sorunun çözümü bakımından başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Bozkır, Türkiye'nin her zaman Kuzey Kıbrıs Türklerinin yanında ve arkasında olduğunu dile getirerek, "Bir taraftan siyasi müzakereler sürerken bir taraftan da Ada'nın ekonomik gelişmesi ve KKTC'nin daha iyi şartlara kavuşması bizim en büyük temennimizdir" ifadesini kullandı.

KKTC Ticaret Odası adına söz alan Fikri Toros, Kıbrıs Türk iş dünyasının temsilcisi olarak Bakan Bozkır ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Olası bir federasyonun başarılı olması ve Türk tarafının kazanımlarının korunması için güçlü bir Kıbrıs Türk ekonomisinin oluşması gerekmektedir" diyen Toros, Kıbrıs Türk iş dünyasının Kıbrıs'ta yarım asrı aşan bu siyasi sorunun ve ekonomik mağduriyetin biran önce sonlanması için kendini mükellef hissettiğini sözlerine ekledi.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title