Haberler

Bozcayaka Şehitlik Anıtı Açıldı

Güncelleme:

Ödemiş Belediyesi, bu yıl 101.'si kutlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında, Bozcayaka Mahallesinde yapılan şehitlik anıtının açılışı gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Prs.Yzb.Hasan Yüzüak, Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, protokol üyeleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreni, köyün eski muhtarı Bayram Avcı'nın yaptığı konuşmayla başladı. Ardından Bozcayaka'daki şehitler hakkında araştırma yapan Hüseyin Öztürk yaptığı konuşmada Bozcayaka hakkında bilgiler vererek, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem'e teşekkür etti.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; "Canlarını bu ülkenin bütünlüğü bozmamak, düşman eline teslim etmemek için feda eden kahramanların torunları olarak Çanakkale şehitlerimizi gururla anıyoruz.15 Mayıs'ta İzmir'deki Yunan işgalinden sonra 30 Mayıs'ta düşmanı bir adım ileriye götürmeyen efelerin torunlarıyız biz. İlkurşun, Birgi, Hamamköy ve daha bir çok mahallemizde şehitlik abideleri var. Bu kahraman insanlar o gün canlarını feda ederek bu ülkeyi bize emanet etmiştir. Bizler de bu emaneti tıpkı o günlerdeki gibi canımızı feda etmekten bir an sakınmadan koruyacağız. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyetini bölemeyecek" dedi.

Kaymakam Celil Ateşoğlu konuşmasında Şüheda Fışkıracak, toprağı sıksan şüheda dizelerini hatırlatarak; "Toroslardan buraya uzanan Yörüklerin torunları bu köyle yaşamışlar sonra da vatan için memleketin birçok yerinde olan insanlar gibi canlarını feda etmişler. Ne mutlu ki onların torunları bize hatırlatmakta yardımcı oluyorlar. Bu vatanın her tarafında şüheda fıskırıyor. Bu anlamlı günde burada olmaktan ve şehitlerimizi anmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından şehitlik anıtının açılışı yapıldı. Dalgalanan Türk Bayrağı görünümündeki anıtın üzerinde 4'ü kadın, 59'u erkek olmak üzere 63 şehidin bilgisi yer almaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celil Ateşoğlu Mahmut Badem Çanakkale Ödemiş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
title