Haberler

Bozcaada'daki Akaryakıt Krizi Sürüyor

Bozcaada'daki akaryakıt krizi sürüyorÇanakkale'nin Kuzey Ege'deki turizm cenneti Bozcaada'daki tek akaryakıt istasyonu yetkililerinin, akaryakıt tankerlerine zam yapıldığı gerekçesiyle satışı durdurmasına, adaya deniz ulaşımını sağlayan Gestaş yetkililerinden itiraz geldi.

Bozcaada'daki akaryakıt krizi sürüyor

Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki turizm cenneti Bozcaada'daki tek akaryakıt istasyonu yetkililerinin, akaryakıt tankerlerine zam yapıldığı gerekçesiyle satışı durdurmasına, adaya deniz ulaşımını sağlayan Gestaş yetkililerinden itiraz geldi. Gestaş yetkilileri, zammın söz konusu olmadığını belirtti. Akaryakıt İstasyonu İşletme Müdürü Figen Koçman ise eskiden gidiş ve dönüş için toplam 950 lira alınan ücretin artık hem gidiş hem de dönüş olmarak ayrı ayrı alınmaya başlanmasının kendileri için dolaylı yoldan bir zam olduğunu savundu.

Çanakkale Boğazı, Gökçeada ve Bozcaada ile Güney Marmara adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., Geyikli İskelesi'nden Bozcaada'ya geçiş yapan akaryakıt tankerlerinden alınan 950 liralık ücreti iddiaya göre, 1900 liraya çıkardı. Yüzde yüzlük zam yapıldığın gerekçe gösteren Bozcaada'daki tek akaryakıt istasyonunun yetkilileri, dünden itibaren satışları durdurdu.

İddiayı yalanlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

"Bozcaada'nın tek benzin istasyonu işletmesi müdürü Figen Koçman'ın Gestaş ile ilgili olarak yaptığı açıklama tamamen yanlış bilgiler içermekte ve gerçeklere aykırılık taşımaktadır. Benzin istasyonu tankeri için özel feribot seferi kaldırılmakta ve özel feribot seferinde tankerden başka hiçbir araç alınmamaktadır. 13 Ocak 2015 tarihinden itibaren Gestaş Yönetim Kurulu kararı ile geçiş ücreti 950 TL olarak belirlenmiştir. Şirketimiz hakkında karalama kampanyası yürütmeye çalışan benzin istasyonu sahibinin iddiaları görüldüğü üzere gerçeklere aykırıdır. Bugüne kadar hiçbir zam yapılmamıştır. 14 aydır aynı sefer tarifesi geçerlidir. Bu açıklama ile şirketimize yönelik iftira kampanyası yürüten benzin istasyonu sahibi hakkında gerekli işlemleri yapacağız."

GİDİŞ VE DÖNÜŞTEN AYRI AYRI ALINMAYA BAŞLANMIŞ

Adadaki tek akaryakıt firmasının müdürü Figen Koçman ise son yaptığı açıklamada, "Daha önce gidiş geliş 950 TL ödüyorduk. Şimdi geliş için 950, dönüş için 950 TL isteniyor. Bu da 1900 TL yapıyor ve bizim için yüzde yüzlük bir zamdır. Ancak adayı yakıtsız bırakmak istemiyoruz. Bu krizin çözümü için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bozcaada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title