Haberler

Bosna'nın AB Üyeliği Başvurusu Kabul Edildi

Güncelleme:

Bosna Hersek'in AB tam üyeliği başvurusu kabul edildi. Bosna-Hersek, 15 Şubat 2016 tarihinde AB'ye resmi olarak üyelik başvurusunda bulunmuştu.

Şubat ayında Avrupa Birliği'ne tam üyelik için müracaat eden Bosna-Hersek'in üyelik başvurusu kabul edildi. Ülkenin tam üyelik başvurusu için gereken kriterleri yerine getirdiği açıklandı. Yaklaşık 1 yıl sürmesi beklenen AB Komisyonu çalışması sonucunda Bosna-Hersek'in Avrupa Birliği'ne aday ülke olup olamayacağı karara bağlanacak.

"Bugün Bosna-Hersek'in Avrupa istikametinde ve geleceği için tarihi bir gün yaşıyoruz" diyen Bosna Hersek Başbakan'ı Denis Zvizdiç bu ilerlemenin en çok Bosna Hersek gençliği için önemli olduğunu söyledi.

1 YIL SONRA KARARA BAĞLANACAK

AB Konseyi, AB Komisyonuna, Bosna-Hersek'in aday ülke statüsüne uygun olup olmadığının değerlendirilmesi görevi vermişti. Görevlendirme doğrultusunda, AB Komisyonu, Bosna-Hersek'in ekonomisini, demokratik kurumlarını, ülkede hukukun egemenliğini ve insan haklarını değerlendirecek bir çalışma başlattı.

Yaklaşık 1 yıl sürmesi beklenen çalışma sonucunda ülkenin AB'ye aday ülke olup olmayacağı karara bağlanacak. Bosna-Hersek, 15 Şubat 2016 tarihinde AB'ye resmi olarak üyelik başvurusunda bulunmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title