Haberler

Bosna Hersek'ten Türkiye'ye Et İhracatında Artış - Şaroviç

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ihracatında artış - Bosna Hersek Başbakan Yardımcısı ve Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç'in açıklaması Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ihracatında artış Bosna Hersek Başbakan Yardımcısı ve Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç, yılın yedi ayında Türkiye'ye 21 milyon avro değerinde et ihraç ettiklerini kaydederek, "Bu rakam geçen yılın tamamında 2.8 milyon avro civarındaydı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ihracatında artış - Bosna Hersek Başbakan Yardımcısı ve Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç'in açıklaması Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ihracatında artış Bosna Hersek Başbakan Yardımcısı ve Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç, yılın yedi ayında Türkiye'ye 21 milyon avro değerinde et ihraç ettiklerini kaydederek, "Bu rakam geçen yılın tamamında 2.8 milyon avro civarındaydı. Bu gerçekten büyük bir artış" dedi.Şaroviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den Bosna Hersek'e et ihracatı konusunu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin önümüzdeki hafta Saraybosna'ya yapacağı ziyareti değerlendirdi.Son iki ay içerisinde et ihracatı müzakerelerine katılmak üzere iki kez Türkiye'ye giderek mevkidaşı Zeybekçi ile görüştüğünü anımsatan Şaroviç, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanlığı'ndan bir heyetin hala bu konuyla ilgili Ankara'daki temaslarını sürdürdüğünü kaydetti.Şaroviç, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ihracatı konusunun kendileri için önemli olduğuna işaret ederek, "Yılın yedi ayında Türkiye'ye 21 milyon avro değerinde et ihraç ettik. Bu rakam geçen yılın tamamında 2.8 milyon avro civarındaydı. Bu gerçekten büyük bir artış" şeklinde konuştu.Türkiye ile süt ve süt ürünlerinin ihracatı konusunda da işbirliği içerisinde olduklarını belirten Şaroviç, bu işbirliğini diğer alanlara da yaymak istediklerini kaydetti.Şaroviç ayrıca, 19-20 Ekim tarihlerinde başkent Saraybosna'da Ekonomi Bakanı Zeybekçi ve Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomüniskasyon Bakanı Rasim Lyayiç'in de katılımıyla kapsamlı bir üçlü toplantı yapacaklarını belirterek, toplantının karşılıklı ekonomik ilişkileri geliştirmek adına faydalı olacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title