Haberler

Et Üreticileri Bosna-Hersek'ten Et İthalatına Karşı

Güncelleme:

Bosna Hersek'ten yapılacak ithalatın sadece yerli üreticiye zarar vereceği ve et fiyatlarını düşürmeyeceği belirtildi.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Bosna-Hersek'ten 15 bin tonluk sığır eti ithalatı için Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne (ESK) tarife kontenjanı açılmasına ilişkin, "Et ve Süt Kurumunun Bosna-Hersek'ten yapacağı ithalat, markette ve kasapta kesinlikle et fiyatlarını düşürmeyecek" dedi.

Tunç, AA muhabirine, Bakanlar Kurulunca alınan kararın üretim adına insanları çıkmaza ve yarınlarıyla ilgili karamsarlığa iteceğini öne sürdü.

DAHA ÖNCE DE DENENDİ FİYATLAR DÜŞMEDİ

Benzer olayın 2010'da yaşandığını anımsatan Tunç, 2 yıl önce çok fazla et ithal edildiğini ancak fiyatların düşmediğini, bunun yanında üretimde azalma olduğuna dikkati çekti.

Tunç, Türkiye'nin 4 yılda kendini toparlamaya çalışırken yine aynı durumla karşılaştığını ileri sürerek, buna benzer konularda karar alınırken sosyal yönlerine bakılması ve üreticilerin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

"ESK ÇOK GEREKSİZ"

"Et ve Süt Kurumu, tamamen gereksiz bur kurum" diyen Tunç, şöyle devam etti:

"Bu kurum, et sektörünün önündeki en büyük engeldir. Sektörün büyümesi, ihracat yapabilmesi, üretimi arttırması noktasında ESK, tamamen engel. Önceden Et ve Balık Kurumuydu, değişti, Et ve Süt Kurumu oldu ancak sadece adı değişti. Mevzuat ve yapı değişmedi. Et piyasası diğer ahşap veya otomobil sanayisi gibi değil, canlı hayvanla ilgilenildiği için hareketli yapısı var. Hayvan pazarları sabaha karşı 04.00'te kurulur, 09.00'da kapanır. ESK da 09.00'da çalışmaya başlıyor."

"ET İTHAL EDİLMESİ CAN SIKICI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üretimle ilgili her türlü desteği verdiği dönemde Bosna Hersek'ten et ithal edilmesinin can sıkıcı olduğunu dile getiren Tunç, "Devletimiz araba, uçak üretmeye çalışıyor. Elimizdeki tek gücümüz çalışkanlığımız, üreticiliğimiz. Biz tarım ve hayvancılık ülkesiyiz, tüm sorunlarımızı üretimle aşabiliriz. İlk önce kendimize yetebilecek hale gelelim, sonra ihracat yapalım. Bütün Ortadoğu'ya hayvan ihraç ederken, bugün neden ithalat yapılıyor? Devletle içindeki organlar farklı işliyor. Devlet, üretime bu kadar destek verirken, ithalat yapmasına anlam veremiyorum. Devlet, üretim için hayvancılığa yıllık 12 milyar lira hibe desteği verirken, Bosna Hersek'ten ithalat yapılması canımı acıtıyor" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

erkan Adınız Yazın:

fırsatçılar sizi eti 7 liradan alıp 15 liradan satan siz değilmiydiniz şimdi şükürler olsun e.balık kurumu var yoksa meydan sizindi

4
0
yanıtYanıtla
kapkara:

bu kasap milletine hiç ama hiç güvenilmez...

1
0
yanıtYanıtla
KAPKARA:

fiyat garantisi verebilirmisiniz...

1
0
yanıtYanıtla
Helal Et:

İthal edilen et Allah adına mı kesilmiştir? Çünkü Yüce Rabbimimiz kendisi adına kesilmeyen etler haramdır buyurmuştur.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title