Haberler

Borsa Operasyonunda Şok İsimler

Güncelleme:

Borsada manipülasyon yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 14 kişi daha tutuklandı.

Borsada manipülasyon yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 16 kişiden 14'ü tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 26 oldu.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Bayram Köroğlu tarafından sorgulanan 38 şüpheliden 28'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, şüpheliler 2 ayrı grup halinde mahkemeye çıkartılmış ve ilk gruptaki aralarında Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak'ın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı. İkinci grupta mahkemeye çıkartılan 16 şüpheliden 14'ü daha tutuklanarak, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 26 oldu.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu, eski futbolcular Mecnur Çolak, Şenol Ustaömer, borsa çalışanları ve aracı kurum yetkililerinin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. Yaklaşık 9 ay sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucu düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen zanlıların 30'a yakın lüks cip ve otomobiline el konulmuş, bazı kişilerin de banka hesapları dondurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title