Haberler

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Açıklaması

"Yatırımcının korunması için en önemli hususlardan biri, bireysel yatırımların sermaye piyasasına olabildiğince kurumsal yatırımcılar kanalıyla yönlendirilmesidir"

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan, yatırımcının korunması için en önemli hususlardan birinin, bireysel yatırımların sermaye piyasasına olabildiğince kurumsal yatırımcılar kanalıyla yönlendirilmesi olduğunu kaydetti.

Turhan, Türkiye Sermaye Piyasaları Derneği (TSPD) tarafından, Türkiye sermaye piyasalarında yatırımcı haklarının korunması konusunda yapılan çalışmaların aynı platformda bir araya getirilmesi amacıyla, CFA Society of Istanbul-Yatırım Profesyonelleri Derneği ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) işbirliğiyle düzenlenen "Önce Yatırımcı" konferansına katıldı.

Konuşmasına Soma'da yaşanan faciadan duyduğu üzüntüleri paylaşarak başlayan Turhan, bir daha böyle bir acının yaşanmaması temennisinde bulundu.

İbrahim Turhan, yatırımcının korunması ile ilgili söylenecek çok şeyin olduğunu belirterek, Borsa İstanbul perspektifinden, yatırımcının korunmasına ilişkin önemli bulduğu konulara değindi.

Uygun altyapının konulmadığı, uygun bileşenlerin yerli yerine oturtulmadığı zaman ne kadar iyi düzenleme yapılırsa yapılsın yine de sıkıntıyla karşı karşıya kalınabileceğinin altını çizen Turhan şunları kaydetti:

"Dolayısıyla problemi ele alış tarzımızda mutlak surette doğru kurumsal yapıyı ve yapısallaşmayı ön plana almalıyız. Bu anlamda göreve başladığım ilk günden beri, katıldığım bütün toplantılarda altını çizerek vermeye çalıştığım mesaj, yatırımcının korunması için en önemli hususlardan biri bireysel yatırımların sermaye piyasasına olabildiğince kurumsal yatırımcılar kanalıyla yönlendirilmesidir. Çünkü bu hem kurumsallaşma açısından, hem etkili risk yönetimi açısından hem de tüketicilerin haklarının korunması açısından daha etkili ve sonuç alma noktasında da tamamen piyasa ekonomisi mantığına uygun bir çözüm olacaktır."

İbrahim Turhan, bu kapsamda Borsa İstanbul'un yaptığı çalışmalardan, Nasdaq OMX ile yapılan stratejik ortaklıktan bahsederek, projenin umduklarından daha büyük bir başarıyla ilerlediğini söyledi.

Ürün ve hizmet çeşitliliğinin sağlanmasının da önemli olduğuna vurgu yapan Turhan, yatırımcının korunması noktasında üzerinde durulması gereken son noktanın da piyasa öz denetimi ve gözetim olduğu değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul İbrahim Turhan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title