Haberler

Borsa Haftaya Yükselişle Başladı, Dolar Düştü

Güncelleme:

Borsa İstanbul, haftaya 639 puanlık yükselişle başlarken, dolarda ilk işlemler 2.25 seviyesinin altında gerçekleşiyor.

Borsa İstanbul (BIST), haftaya önceki kapanışa göre 639 puanlık yükselişle 76.173 puandan başladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,85 değer kazandı.

Analistler, bu hafta Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın hafta sonu yaptığı zorunlu karşılıklara telafi faizi açıklamalarının ardından yarın yapılması beklenen duyuru ve perşembe günkü PPK faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

Açıklanmaya başlanacak 3. çeyrek şirket bilançoları ve küresel tahvil piyasasındaki hareketliliğin de takip edilecek diğer gündem maddelerini oluşturuyor.

TEKNİK GÖRÜNÜM

Analistler, teknik olarak 76.600 ve 77.500 dirençlerinin gündeme gelebileceğini belirterek, olası düşüşlerde ise 75.800 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini kaydediyor.

DOLAR 2.25'İN ALTINA İNDİ

İstanbul serbest piyasada dolar 2,2470, avro 2,8650 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 2,2440 liradan alınan dolar 2,2470 liradan satılıyor. 2,8620 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,8650 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,2530 lira, avronun satış fiyatı ise 2,8770 lira olmuştu.

DIŞ BORSALARDA SON DURUM

Küresel piyasalar geçen hafta ABD Merkez Bankası ( Fed ) üyelerinin kafa karıştıran açıklamaların volatiliteyi artırmasıyla dalgalı bir seyir izledi.

ABD'de geçen hafta Fed üyelerinin parasal genişlemeden çıkış ve faiz artırım sürecinin başlama tarihine ilişkin kafa karıştıran açıklamaları piyasalarda volatilitenin yükselmesine ve sert dalgalanmalara neden oldu. Dow Jones endeksi cuma günü yüzde 1,63 yükselerek haftayı 16.380 puandan tamamlarken, haftalık bazda ise yüzde 1 düşüş kaydetti.

Avrupa tarafında Merkez Bankası'nın (ECB) finans piyasalarını ve ekonomiyi destekleyecek adımlarının takip edildiği piyasalarda tahvil piyasasındaki yüksek volatiliteye bağlı olarak izlenen negatif seyir, cuma günü yerini tepki alımlarına bıraktı. Almanya'da DAX endeksi cuma günü yüzde 3,12 yükselerek haftayı 8.850 puandan tamamlarken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,85, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,92 değer kazandı.

Asya borsalarında yeni haftanın ilk işlem gününde özellikle Japonya'da Nikkei 225 endeksinin yüzde 3'ü aşan yükseliş dikkati çekerken, şu dakikalarda Çin'de Şanghay endeksi yüzde 0,43, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,45 değer kazandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Borsa İstanbul Erdem Başçı Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500

Yorumlar (3)

qwertyyy:

habarlaş

0
0
yanıtYanıtla
SENİ GİDİ:

ESPRİ CANAVARIIIII. . . .

0
0
yanıtYanıtla
kocabey:

Temel ile İdris borsanın çok kazandırdığı sıralar, borsada oynamaya karar verirler. Borsayı hiç bilmeyen iki kafadar önce bir iki tanıdığa sorarak işi öğrenmeye koyulurlar. Öğrendikleri kadarıyla ufak ufak oynamaya başlarlar. Kısa sürede ikisi de zengin olur, İstanbul''a taşınırlar. Köylerini pahalı giysiler ve lüks arabalarla ziyaret ederler. Herkes onları konuşmaktadır. Yeterince hava attıktan sonra yine İstanbul''a dönerler. Çok geçmeden soluğu yine köylerinde aldıklarında perişan bir haldedirler. Eski kılıklarında ve yayadırlar. Tanıyanlar sorar- Ula uşaklar ne oldi size böyle?Temel ile İdris cevap verir- Ula seanslari çift ettiler. Köylüler heyecanla sormaya devam eder- Eeee?- Haçan onikiye kadar kazanduk, onikiden sonra kaybettuk!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title