Haberler

Bornovalı Çocuklar Bilimi Deneyerek Öğreniyor

Güncelleme:

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde güz dönemi bilim kulüplerine katılan öğrenciler sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

Üç ay boyunca fizik, kimya, biyoloji, astronomi ve paleontoloji eğitimlerini deneylerle ve gözlemler yaparak alan 149 öğrenci, bilim dünyasını keşfetti

Bornova Belediyesi'nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği popüler bilim kulübü eğitimleri güz dönemi tamamlandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, fizik, kimya, biyoloji, astronomi ve paleontoloji kulüplerine katılan 149 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikalarını verdi. 18 farklı okuldan gelen öğrenciler, katıldıkları kulüplerde bilimsel olayları deneyler ve gözlemlerle eğlenerek öğrendi. Eğitimlere, Ege Üniversitesi'nden 10 gönüllü öğrenci de 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında destek verdi.

Bornova Belediyesi'nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde sürdürdüğü popüler bilim kulübü eğitimlerine öğrencilerin büyük bir ilgi gösterdiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Her biri alanlarında uzman olan eğitmenlerimiz bilim eğitimini eğlenceli hale getirerek çocuklarımızı yetiştiriyor. Üç aylık eğitimlerin sonunda sertifikalarını alan her bir öğrencimizin gözlerinde bilimin aydınlığını görüyoruz. Bilim eğitimini geliştirerek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde Fosil bilim Sergi Salonu'nun yapım çalışmaları da devam ediyor. Nisan ayında tamamlanması planlanan sergi salonunu gezenler dünyanın, canlıların, karaların, bitkilerin ve hayvanların 540 milyon yıllık değişimine tanıklık edebilecek. Ayrıca Ege Üniversitesi ile birlikte yürütülen AB Projesi kapsamında, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Eğitim Modülü'nün hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. 2015 yılının Eylül ayında tamamlanacak eğitim modülü, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nin bilim kulüpleri arasına katılarak öğrencilerin bu konuda da bilgi edinmesi sağlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Olgun Atila Bornova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title