Haberler

Borçlarınızdan Hemen Kurtulun

Almanya'da Geçtiğimiz Yıl Borç Batağına Düşen 98 bin 800 Kişi Mahkemede Kişisel İflas Davası Açtı.

-TÜRKLER HAKLARINI BİLMEDİKLERİ İÇİN BU YOLA PEK BAŞVURMUYORLAR

Almanya'da geçtiğimiz yıl borç batağına düşen 98 bin 800 kişi mahkemede kişisel iflas davası açtı. Borçlarını ödemekte güçlük çekenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Köln Barosu avukatlarından İlias Uyar, ?Geliriniz temel giderleri çıktıktan sonra borçlarınızı ödemeye yetmiyorsa Alman yasaları borçlardan kurtulma olanağı sağlıyor? diyerek borçluları uyardı.

Almanya'da geçtiğimiz yıl borç batağına düşen 98 bin 800 kişi mahkemede kişisel iflas davası açtı. Köln barosu avukatlarından İlias Uyar, kişisel iflas davalarında Türklerin çoğu zaman haklarını bilmedikleri için hem psikolojik hem de maddi açıdan mağdur duruma düştüklerini belirtti. Avukat Uyar işsizlik veya gelirlerin azalması nedeniyle borçlarını ödemekte zorlananların umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini söyledi. Zamanında müdahale edildiğinde borç batağından kolayca çıkılabileceğini belirten İlias Uyar, ?Almanya'da kişisel iflas diye bir kavram var. 1999 yılından beri borçlarını ödeyemeyenlere bireysel iflas yoluyla borçsuz bir hayata yeniden başlama olanağı sağlanıyor? dedi.

ALACAKLILARLA UZLAŞMAYA GİDİLİR

Herkesin kişisel iflas davası açma hakkı bulunduğunu ifade eden Avukat İlias Uyar şunları söyledi:

?Borcunuzun miktarı ya da alacaklıların sayısı iflas davasının açılmasında bir rol oynamaz. Dava iki aşamadan oluşur. Borçlu dava açmadan önce alacaklılarla uzlaşmayı denemek zorundadır. Bu denemeden sonuç alınamazsa iflas için dava açılır. Zaten alacaklılar çoğu zaman uzlaşmaya yanaşmazlar. Alacaklılarla uzlaşma denemesini kendi başınıza yapmaktan kaçınmalısınız. Bunun için bir uzmandan yardım almanızda fayda var. Alacaklılarla uzlaşma denemesinin bir sonuca ulaşılamadığını kanıtlayan belge avukatlar, vergi danışmanları, noterler ve NRW'de Düsseldorf Kaymakamlığı'nca 'uygun danışma yerleri' olarak tanınan kuruluşlar tarafından verilebilir.?

ALTI YIL SONRA BORÇLAR SİLİNİR

Alacaklılarla anlaşılamaması üzerine iflas davasının açıldığını ifade eden İlias Uyar sözlerini şöyle sürdürdü:

Davanın açılmasıyla birlikte altı yıllık borç ödeme süresi başlamış olur. Mahkeme borçlunun varsa mal varlıklarını tespit ve değerlendirme yetkisine haiz olan bir yed-i emin atar. Yed-i emin, 6 yıl boyunca gelirinizin haczedilebilir kısmını alacaklılara eşit şekilde ödemeye devam eder. Böylece yeniden mal varlığı edinme olanağı doğar. Borçsuz bir hayata başlama motivasyonunu arttırmak için beşinci yıl, gelirin haczedilebilir kısmının yüzde 10'u, altıncı yıl ise yüzde 15'i borçluya bırakılır. Altı yılın sonunda, yükümlülüklerinizi yerine getirdiğinize hükmeden mahkeme kalan borçtan muaf tutulma talimatını verir. Böylece henüz kapatılmamış olan borçlar silinir.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title