Haberler

Bor Madeni Hamama Girdi

Güncelleme:

Dünya rezervinin yüzde 79'u ülkemizde olan bor madeni, her geçen gün hayatın farklı yönlerine girerek yenilikler açmaya devam ediyor.

Dünya rezervinin yüzde 79'u ülkemizde olan bor madeni, her geçen gün hayatın farklı yönlerine girerek yenilikler açmaya devam ediyor. Bor madeni geçtiğimiz dönemlerde; otomotiv sektörü, savuma sektörü, kozmetik ve enerji sektöründe kendisinden söz ettirirken, bu halkaya bir yenilik daha eklendi.

Bor madenlerini nanoteknoloji ile işleyerek Ar-Ge çalışmaları yapan, yüzde 100 milli Türk firması olarak bilinen Fhm Nanoteknoloji Akademisi, bor madenlerinin 'bakterileri öldürmesi ve ölü hücreleri yok etmesi' özelliğinden yola çıkarak, deri üzerinde bulunan ölü derilerin temizlenmesine yönelik Nano Borvit jel teknolojisini ve Nano Borvit tüy azaltma teknolojisini geliştirdi.

Fhm Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas yaptığı açıklamada, "Tarafımızdan geliştirilen teknolojik jel, sürüldüğünde ölü derileri kaldırmakta ve bakterileri öldürerek hijyen sağlamakta ve derinin daha canlı, daha parlak kalmasını sağlamaktadır. Nano Borvit jel teknolojimiz, dünyada bor madenleri ile yapılan ilk jel olma özelliğinden dolayı, Almanya'da bulunan Dünya Teknoloji Müzesi'ne konulması için başvuruda bulunacağız, Teknolojimiz eller, ayaklar ve göz hariç tüm vücutta kullanılabilir özelliktedir" dedi.

"HAMAMLARDA KESE DÖNEMİ SONA ERECEK"

Bazı geleneklerin, teknolojinin gelişmesi ile ortadan kalktığını belirten Arvas, "Hamamlarda ölü derileri kaldırmak ve temizlemek için yapılan 'kese yapmak' dönemi, Nano Borvit jel teknolojisi ile tarihe karışacaktır. Tamamen jel kullanımı ile ölü deriler temizlenerek ve bakterilerden de temizlenmiş olan cilt daha hijyenik hale gelecektir, ayrıca cilt bakımı da yapılmış olacaktır. Özellikle dünyanın birçok ülkesinde Türk teknolojisi olarak yerini alacak ve milli ürünler sınıfında ülkemizin bilinirliğini artıracaktır. Dünyada bilinen büyük firmalar tüy dökücü krem konusunda bor madenlerini kullanmaya devam etmektedirler, ancak biz teknolojimiz ile daha ileri aşamaya taşımakta kararlıyız" diye konuştu.

"NANOTEKNOLOJİ VE KOZMETİK ALANINDA İDDİALIYIZ"

Fhm Nanoteknoloji Akademisi'nin, bor madenlerini kullanarak 4.5 ila 70 nanometre arası olan BCDP (Boron Cyrstal Diamond Powder) denilen özel elmas kristalleri üreterek kozmetik sektöründe dünya çapında çığır açacak buluşlar için çalışmalarına devam ettiğini aktaran Arvas, "Nanoteknoloji ve kozmetik alanında özellikle iddialıyız, Türk teknoloji Ar-Ge firması olarak, istenmeyen tüyleri yok etme üzerinde çok özel çalışmalarımız ayrıca devam etmekte olup sonuçlarını yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Birçok kurum ve kuruluş dışında üniversiteler ile işbirliği çalışmalarımız da mevcuttur. Nanoteknoloji ile bor madenlerini birleştirerek elde ettiğimiz tüy dökücü krem çalışmalarımız Avrupa ülkelerinde ve bilimsel makalelere ayrıca konu olmuştur. Bizler Türk milli teknolojisini temsil eden Ar-Ge grubu olarak aralıksız çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

"BOR MADENİ ÜLKEMİZİN ZENGİNLİĞİ OLARAK GÖRÜLMELİDİR"

Bor madenlerinin kullanım alanlarının zenginliği ve madeninin kendi yapısından kaynaklanan özellikleri dikkate alındığında, geleceğin enerji ve yakıtı konusunda da Türkiye'nin çok önemli bir kazanımı olarak görüleceğini ve kayda değer ekonomik geliri ülkeye kazandıracağını belirten Arvas, "Bor madeni Türkiye'nin zenginliği olarak görülmelidir" dedi.

"DÜNYADAKİ TÜRK BİLİM ADAMLARINI DAVET EDİYORUZ"

Türk bilim adamlarının birçok ülkede kayda değer çalışmalarının olduğunu ve çok yakından onları takip ettiklerini belirten Arvas, "Dünyadaki değerli Türk bilim adamlarını ülkemizle ve bizlerle çalışmaya davet ediyoruz. Türk bilim adamlarının anavatana geri dönmeleri halinde kısa sürede Türkiye süper olacaktır. Buna yürekten inanıyor ve hepsini davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

fikretkaracafikretckaraca@hotmail.com:

yav kardeslerim her tarafimiz elmas altin madeni olsa ne olur haaaa 5 tane patron daha cok zengin olur calisanlar yine asgari ücret karin toklugu masal.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title