Haberler

Karayılan'ın 20 Sayfalık Açıklamalarının Sırrı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

Bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından elde edilen değerlendirmelere göre, bölücü terör örgütü "çözülme" süreci yaşıyor.

20 SAYFALIK AÇIKLAMA KÖŞEYE SIKIŞTIĞININ AÇIK GÖSTERGESİ

TSK'nın özellikle son günlerde Beytüşşebap'ta yaptığı operasyonlar sonrasında örgütün sözde yöneticilerinin telsiz konuşmaları ise "ilginç ve itiraf" niteliğinde diyaloglara sahne oluyor.

Bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın uzun yıllar en yakınında yer alan bir ismin geçen hafta güvenlik kuvvetlerine teslim olması ve Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

KANLI TARİHTE BÖYLE KAPSAMLI AÇIKLAMA YOK

"Kanlı tarihlerinde" bölücü terör örgütünün başındaki hiçbir sözde liderin bu denli kapsamlı bir açıklamaya gitmemesi, örgütün yaşadığı vahametin açıkça ortaya çıkması olarak da değerlendiriliyor.

Karayılan'ın konuşmasındaki çelişkilere bile bakılsa örgütün ne durumda olduğunun açıkça görülebileceği ifade ediliyor.

"SIKIYSA SİZ GELİN ÇARPIŞIN"

Bu arada güvenlik kuvvetleri, örgütün sözde eyalet liderlerinin, telsiz konuşmalarında Karayılan'a, "Sıkıysa siz gelin çarpışın. İran'da keyif yaparak emir vermekle bu işler yürümez" diyecek kadar ileri gittiğini de tespit etti.

ÖRGÜTÜN MÜHİMMAT DEPOSU PATLATILDI

Beytüşşebap'ta görev yapan Mehmetçik'in sarp mevziler ve üs bölgelerinde dün çekilen fotoğrafları, Türk askerinin motivasyonunun ne denli yüksek olduğunu da gösteriyor.

Öte yandan, Beytüşşebap bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik 25 Eylül 2015 tarihinde icra edilen hava destekli operasyon sonucunda çok sayıda kayıp veren örgütün kullandığı 8 mağaranın tespit edildiği belirtildi.

Bu mağaralarda yapılan aramalarda, 12 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 av tüfeği, 3 roketatar sevk fişeği, 6 roketatar mühimmatı, 220 adet 7,62 milimetre çapında mühimmat, 126 adet 5,56 milimetre çapında mühimmat ve 17 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.

Mehmetçik ayrıca, 6 çuval amonyum nitrat (65 kilogram), 2 kilogram plastik patlayıcı madde, 2 dürbün, 720 av tüfeği fişeği, 4 el telsizi, 1 büyük telsiz, 1 telsiz şarj cihazı, 2 adet 10 kilogramlık bidon içerisine hazırlanmış patlayıcı düzeneği, 50 mekanik fünye, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanı da ele geçirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Karayılan Beytüşşebap Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (95)

BznMobil-IOS:

40 yıldır aynı yalan haberler. Köşeye sıkıştı. Bitiyor. Kimi kandırıyorsunuz. Millet yemiyor bunları

18
48
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

gecti ogunler artık türkün kücünü ciğerlerinize katar işleti

38
14
yanıtYanıtla
son sözMobil-ANDROID:

pkk sen neyin kafasını yaşıyon sen her zaman gariban cocukların ölümüne sebep olan boş işlerle uğraşan dış kuvvetlerin emrini yerine getiren gavur ve aşaalık bir örgütsün.sana deyil toprak bir avuç çakıl taşı bile vermicez.2023 te tüm haklarımızı aldıktan sonra adınız tarih sayfalarında bile olmayacak

43
6
yanıtYanıtla
BismilliMobil-IOS:

Zalımlere ölüm yaşasın asker pkk ölümünü ve sonunu hazırladı marksist leninistler bir kürd olarak sizi lanetliyorum dinsizler

40
4
yanıtYanıtla
ankara:

kandile bir gece ansizin gelebiliriz

33
8
yanıtYanıtla
Gorecegiz:

bekleriz simdi gémi mi yoksa gemicik mi

yanıt6
yanıt20
adalet:

kürt kürt diyorlar en fazla zararıda kürt kardeşlerimize veriyorlar bunları anlamış değilim.

39
2
yanıtYanıtla
Psikolojik savaş:

Bu haberler psijolojik savaştan başka bişey değildir...

19
19
yanıtYanıtla
semsurluMobil-ANDROID:

bunlar kürt derken ermenileri kastediyor. bak öldürdüklerine hep müslüman kürt... pkk ya lanet olsun

29
7
yanıtYanıtla
Alparslan:

karayilana viagrada gelmiyor yollar tikali, yanindaki sekreteri perisan

29
6
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title