Haberler

Bolu Düdüklü "Aydınlatma" Eylemi

Bolu'da, Sümer Mahallesi'nde akşam toplanan vatandaşlar aydınlatma direklerindeki ışıkların yanmaması nedeniyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi düdükler çalarak protesto ettiler.

Bolu'da, Sümer Mahallesi'nde akşam toplanan vatandaşlar aydınlatma direklerindeki ışıkların yanmaması nedeniyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi düdükler çalarak protesto ettiler. Yolu kısa süre ulaşıma kapatan mahalleliler, karanlığa gömülen yolda karşıya geçmeye korkar hale geldiklerini söylediler.

Yaklaşık 3 ay önce Sümer Mahallesi ile Tepecik Mahallesi arasındaki yolda yeniden düzenleme yapıldı. Asfalt, refüjler ve aydınlatma direkleri yenilenirken, çalışmalar geçtiğimiz ay tamamlandı. Yaklaşık 3 aydır aydınlatma direklerindeki ışıkların yanmaması nedeniyle akşamları mahalle karanlığa gömüldü. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye şikayetlerini bildiren vatandaşlar sonuç alamayınca dün akşam saatlerinde toplandı. Yaklaşık 100 kişi meşaleler yakıp düdükler çalarak mahalleden geçen yolu kısa süreliğine trafiğe kapattılar. Mahalle sakinleri aydınlatma direklerine elektrik verilmemesine tepki göstererek, SEDAŞ'ı protesto ettiler.

3 ay önce yolda çalışma yapılmaya başlandığını geçtiğimiz ay çalışmaların tamamlandığını belirten mahalle sakinlerinden Nurettin Gündüz, "Görünen köy kılavuz istemez. Şu an gördüğünüz gibi mahalle zifiri karanlık. Burası Bolu'da en fazla esnafın bulunduğu en çok insanın yaşadığı mahallelerden birisi. Akşam saatlerinde yaya olarak evine gitmek isteyen, yoldan karşıya geçmek isteyen insanlar karanlık yollar nedeniyle tehlike altında. Yetkililerden de hiçbir bilgi alamadık. Yetkililer Cuma gününe kadar gerekli açıklamayı ve çalışmayı yapmazsa mahalle halkı olarak daha büyük eylemlerle sesimizi duyuracağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tepecik Sakarya Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title