Haberler

Bolu'da Cemaatin Okul ve Dershaneleri Mühürlendi

Güncelleme:

Bolu'da zabıta, dün Karaçayır Mahallesi Murat Canbaş Caddesi üzerinde bulunan ve 7 yıldır hizmet veren Özel Bolu Fatih Yumurcak Dünyası Anaokulunu mühürledi.

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün Karaçayır Mahallesi Murat Canbaş Caddesi üzerinde bulunan ve 7 yıldır hizmet veren Özel Bolu Fatih Yumurcak Dünyası Anaokulu'nu mühürledi. Bolu Belediyesi'nin anaokuluna kiraladığı kendisine ait binanın yola bakan kısmına 'Bu bina projeye aykırı imalat yapılması nedeniyle belediyemizce mühürlenmiştir. Belediye sosyal hizmet alanı olarak Bolu halkına hizmet etmeye devam edecektir' yazılı tabela asıldı.

15 YILDIR FAALİYET GÖSTEREN DERSHANEYİ MÜHÜRLEDİLER

Ekipler daha sonra aynı mahallede Ali Rıza Tekemen Caddesi üzerinde 15 yıldır faaliyet gösteren Anafen Dershanesi'ni mühürledi. Ekipler dershanenin caddeye bakan bölümüne binanın ruhsatsız olduğunu belirten tabela koydular. TEM Otoyolu Paşaköy turnikeleri girişinde bulunan ve geçen yıl eğitim öğretime açılan 16 derslikli Fatih Koleji ile D-100 Karayolu Paşaköy mevkiinde bulunan aynı koleje ait bina da projeye aykırı imalatlar olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Bir günde cemaate yakınlığıyla bilinen dört eğitim kurumunun mühürlenmesi şaşkınlık yarattı.

"CEMAATE YÖNELİK GİRİŞİMMİŞ GİBİ ALGILANMASI YANLIŞ OLUR"

Cemaate yakın eğitim kurumlarının mühürlenmesi gibi bir çalışmanın içerisinde olamayacaklarını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Belediyeler devlet kuruluşlarıdır. Ruhsatsız binaları Ahmet'e ya da Mehmet'e ait diye bakmadan denetlemek ve ona göre işlem yapmak durumundayız. Eğer ruhsatsız binalara izin verirsek suç işlemiş oluruz. Dershane deprem şartlarında yapılmış prefabrik bir binadır. Bolu'da depremden sonra yapılan prefabrik binaları adım adım yıkıyoruz. Gülen cemaatine yönelik bir girişimmiş gibi algılanırsa bu yanlış olur. Sadece zoraki olarak oraya doğru çekmek olarak algılanır." dedi.

TESADÜF MÜ?

Yılmaz, gazetecilerin Gülen cemaatine yönelik 4 eğitim kurumunun mühürlenmesi tesadüf mü şeklindeki sorusunu ise, "İlla tesadüf oluşturmak için hiç kimse bir gayret içerisinde değil. Her kim şehirde yaşıyorsa, her kimin şehirde bir binası varsa belediyenin ruhsat şartlarına göre o binanın olması lazım. O şartlara uygun değilse uygun hale gelmesi lazım." diye yanıtladı.

Binaların mühürlendiğine ilişkin ilk kez bir tabela uygulamasının yapıldığının hatırlatılması üzerine Başkan Yılmaz, tabelalardan ve nerelerin mühürlendiğinden haberinin olmadığını iddia etti. Okul yetkilileri ise belediyenin binaları mühürlemesiyle ilgili açıklamada bulunmadılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Paşaköy Bolu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

GLADYO:

SIRF HİZMET HAREKATINA SEMPATİ DUYUYORUM DİYE AKP''DEN İHRAÇ EDİLDİM. ARACIMIN PLAKASI POLİSE VERİLMİŞ NERDE GÖRSELER SUDAN SEBEPTEN CEZA KESİYORLAR. BİR AY DA KESİLEN CEZALAR 1000 TL Yİ GEÇTİ. YILLAR ÖNCE KAPANAN İŞYERİMDEN DOLAYI MİLYARLARCA LİRALIK VERGİ CEZALARI ÇIKTI. OCAĞIMA İNCİR AĞACI DİKTİLER.

29
3
yanıtYanıtla
ququkququk@mynet.com:

Bırak kardeşim dünya onların ahiret bizim olsun,sabret...

yanıt0
yanıt0
ÜNAL:

HİZMETTEN ALLAH RAZI OLSUN OĞLUM ONLARIN SAYESİNDE ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI.NANA

27
3
yanıtYanıtla
ÜNALn.ebrinc@aman.com.tr:

İNSAN HIRSIZ OLUNCA ,HERKESİ KENDİ GİBİ SANIRMIŞ

yanıt1
yanıt0
servet:

1940 lı yılların CHP si ile bu günün AKP si arasında fark kalmadı.

24
4
yanıtYanıtla
colorado:

bunlar yıllarca dersane,okul,dernek deyip milletten topladıkları parayla trilyonluk oldular.sonra milleti sömürmeye alay etmeye başladılar.bunların başı yıllarca amerikayı düşman belledi.sonra amerikayı o kadar sevdiki birdaha ordan çıkmadı.rusyada bile okulları kapatıldı niye:rus gizli servisi tespit etti bunlar rusyada rejimi yıkmaya halkı kandırmaya çalışıyorlardı.bunların hakkında tek biri gelir o da tayyiptir.

7
20
yanıtYanıtla
KAHNhj@sd.com:

Turk milletini peeek coook seven Rus gizli servisi tespit etti halletti bu hainleri oylemi:)))) senin gibi ahmak secmenim olsa ben Tayyipin yaptigini katlardim ona:))) Bunlarin hakkindan gelecek tayyip Yahudi ustun hizmet odulune de sahip:)) Gazzeyi de oglunun gemiciginin tasidigi benzinle ucarak vuruyorlar:)) Alooo, uyan da baliga gidelim:))

yanıt0
yanıt0
ALİHAYDAR:

YAV BU CEMAAT AKILLI OLSAYDI BÖYLE GÜÇLÜ BİR BAŞBAKANIN KARŞISINDA DURMAZDI YANINDA OLURDU AMA NERDEEE! BAK BİZE SIRA BİZDEEEE.

6
14
yanıtYanıtla
NECATİ:

DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH..ŞİMDİ OH DİYEN DANGALAKLARA YAZILKLAR OLSUN.

17
2
yanıtYanıtla
MAMİ:

SİZİ GERİCİ YOBAZLAR. GİDİN BAKALIM FİTNECİ BAŞBAKANIN İZİNDEN. MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜNÜZ. ALLAH SİZE BUNUN HESABINI SORMAYACAK MI SANIYORSUNUZ...

10
8
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title