Haberler

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi program düzenlendi.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi program düzenlendi.

İtfaiye Müdürlüğünün Karaçayır Mahallesinde bulunan hizmet binasında düzenlenen programa Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, başkan yardımcıları daire müdürleri ve itfaiye personeli katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en çevik, en hızlı ve güçlü itfaiyesine sahip olduklarını dile getiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu çok önemli bir karayolu güzergahında olduğu için trafik kazalarının olduğu bir il. Meydana gelen kazalarda insanları kurtaran sizlersiniz. Eğer bir boğulma vakası olduğunda su altı arama ekiplerinizle sorunu çözen yine sizlersiniz. Hatta Kartalkaya'da birisi kaybolsa ekip ve donanım ve teçhizata sahipsiniz. Türkiye'de ve dünyada İtfaiye denilince bunların tamamını yapacak bir teşkilat yoktur." diye konuştu.

Yılmaz, vaka çıkışı noktasında Türkiye'de 1 dakikanın altına inen hatta 50 saniyede bile olay yerine hareket edebilen itfaiye teşkilatları olduğunu ifade ederek, "Bizim itfaiye teşkilatımız 17 saniyede çıkış yapmaktadır. Türkiye'de bu hıza erişen başka bir teşkilat yoktur. Onun için sizlerle gurur duyuyoruz. Genç, dinamik ve birbirine güvenen sağlıklı bir yapı olduğunuz için sizleri bütün birimlerimize örnek gösteriyoruz." dedi.

Katılımcılara Bolu Belediyesi İtfaiyesi hakkında bilgiler veren Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, Türk itfaiyesinin kuruluşunun 1714 olarak kabul edildiğini anımsatarak, bugünkü belediyelere bağlı itfaiyelerin ise 25 Eylül 1923 yılında kurulduğunu belirtti.

Bolu Belediyesi İtfaiyesinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kurulan ilk itfaiye teşkilatlarından birisi olduğunu dile getiren Duman, şöyle devam etti:

"Bünyemizde 42 metre yüksekliğe çıkabilen merdivenli aracımız, bunun yanında 2 adet hizmet aracı, 2 adet 32 metre merdivenli, 2 adet kurtarma aracı, 2 adet yangın öncü aracı, 4 adet söndürme aracı ve zodyak bot bulunmaktadır. 150 gün sonra 2 adet 13 ton kapasiteli yangın söndürme aracımız da araç filomuza katılacaktır. Hizmet binamızda 41 personel itfaiyeci kimliğine yakışır bir şekilde çalışmaya devam etmektedir."

Program sonunda ilköğretim okulunda okuyan gönüllü itfaiyeciler yangın tatbikatına katıldı.

Daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ve Ekrem Çetinkaya 42 metre uzunluğundaki merdivenin kabinine bindi.

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Yılmaz Mehmet Duman Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title