Haberler

Boks'ta Aranan Adam Oldu

Almanya'nın Göppingen kentinde gerçekleşen Fırat Arslan ve Alexander Alekseev Avrupa Şampiyonluğu boks maçını televizyon kanallarında canlı anlatan gazeteci Vedat Alyaz, kendine özgü anlatın tarzıyla dikkatleri üstüne çekti.

Almanya'nın Göppingen kentinde gerçekleşen Fırat Arslan ve Alexander Alekseev Avrupa Şampiyonluğu boks maçını televizyon kanallarında canlı anlatan gazeteci Vedat Alyaz, kendine özgü anlatın tarzıyla dikkatleri üstüne çekti. Vedat Alyaz, biranda boks organizasyonlarının ve televizyon kanallarının aranan adamı oldu.

Almanya'nın Göppingen kentinde organize edilen Kıtalararası altın kemer boks müsabakasında karşı karşıya gelen dünya eski şampiyonu Fırat Arslan ile Avrupa Şampiyonu Alexander Alekseev'in maçını Televizyon kanallarında canlı anlatımını yapan deneyimli gazeteci Vedat Alyaz, boks organizasyonlarının aranan adamı oldu. Kendine özgü anlatım tarzıyla seyircilerden tam not alan Vedat Alyaz'a televizyon kanallarından da teklifler yağıyor. Yaklaşık on yıldan beri Avrupa'daki profesyonel boksörlerimizi takip eden Vedat Alyaz, Avrupa'da ilk spor fotoğrafçısı olarak tarihe geçerken şu anda ülkemizdeki tek profesyonel boks yazarı olarak da biliniyor.

Uzun yıllardan beri spor muhabirliği yapan ve özellikle de boks sporu ile iç içe olan Vedat Alyaz'ın yaşamı başarılarla dolu. İlk olarak Sinan Şamil Sam'ın Luan Krasniki maçında boks sporuna adım atan Alyaz, varılan anlaşma sonucu Sinan Şamil Sam'ın basın bürosunu kurdu. Hemen ardından atılan yeni adımlar ve organize edilen yeni turnuvalar sonunda Sinan Şamil Sam'a Avrupa ve Kıtalararası Şampiyonluklarının yolu açıldı. Sinan Şamil Sam ringlerde şampiyonluklar elde ettiği süreler içerisinde ise Vedat Alyaz, hep yanında oldu. Dünya şampiyonu Selçuk Aydın'ın profesyonel boksa başladığı günden itibaren basın danışmanlığını yapan Vedat Alyaz, Amerika'da gerçekleşen her iki müsabakasında da basın sözcüsü sıfatıyla yanında oldu ve müsabakaların yayımlanmasında görev aldı. Ardından Arena Boxpromotion'un kuruluşunda görev alarak basın bölümünü oluşturan Vedat Alyaz, eski dünya şampiyonu Fırat Arslan'ın da bir dönem basın bölümünü yürüttü. Bunun yanı sıra Mustafa Karagöllü, Fırat Karagöllü, Bülent Başer, Mahir Oral gibi birçok boksörün basın bölümünü oluşturarak imajlarının oluşmasını bizzat yönetti. Şu anda Avrupa'nın en büyük boks kulüpleri arasına giren EC Boxing'in basın bölümü ve danışmanlığını yapan Alyaz, birçok sporcuya da danışmanlık yapıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title