Haberler

Boko Haram Şiddeti

Kamerun'da 2 kişi Boko Haram saldırısında öldü.

Kamerun'un Nijerya sınırında Boko Haram militanlarının düzenlediği sanılan saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi Fotokol'a bağlı Sagme köyünde düzenlenen saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, öldürülenler arasında köyün muhtarı Abdulaye Musa'nın da bulunduğunu söyledi.

Kaynak, Kamerunlu güvenlik güçleri tarafından püskürtülen 20 kadar saldırganın, köyde 2 evi de ateşe verdiğini bildirdi.

Fotokol bölgesinde geçen hafta, Boko Haram ile bağlantılı bir hücrenin üç yerel liderinin Kousseri kentinde gözaltına alınması üzerine alarm durumuna geçilmişti.

Gözaltı olayın birkaç gün sonra Fotokol Belediye Başkanı Mahamat Musa'nın kaybolduğu haberleri çıkarken, yerel hükümet yetkilileri, Musa'nın Boko Haram ile bağlantısı olduğu şüphesiyle gözaltına alındığını açıklamışlardı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Kamerun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title