Haberler

Boğaziçi Üniversitesi 148'inci Kez Mezunlarını Uğurluyor

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'nin 148'inci Mezuniyet Töreni 24 Haziran Çarşamba günü üniversitenin Uçaksavar Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

2014-2015 öğretim yılı öğrencilerinin mezun diplomalarını alacağı törende üniversiteyi dereceyle bitiren mezunlara da başarı belgeleri takdim edilecek.

Boğaziçi Üniversitesi 148'inci Mezuniyet Töreni'nde ayrıca, akademik başarılarının yanı sıra, spor, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarındaki dikkate değer faaliyetleriyle öne çıkan mezun olmaya hak kazanan öğrenciler ile öğretim süreçlerini geliştirmeyi ve iyi öğreticiliği teşvik etmek amacıyla öğretim elemanlarına, genç araştırmacıları ödüllendirmek amacıyla doktora mezunlarına ödülleri sunulacak.

Boğaziçi Üniversitesi Bu Yılki Mezunlarını Kenan Şahin'le Uğurlayacak

Mezuniyet Töreni'nin bu yılki misafir konuşmacısı Robert Kolej 1961 mezunu bilim insanı ve girişimci Kenan Şahin olacak.

Robert Kolej'deki yüksek lisansının ardından tam bursla kabul edildiği MIT'den 1968 yılında doktora derecesini alan Şahin, MIT, Harvard ve Massachusettes Üniversitesi, Amherst'de devam eden akademik kariyeri boyunca sayısız araştırma makalesi yayınlayıp, pek çok patente imza attı. 1982 yılında sadece 1000 dolar öz sermaye ile kurduğu Kenan Systems'i kısa zamanda telekomünikasyon yazılımı alanında lider şirketlerden biri konumuna getirmeyi başardı.

Şahin'in Ernst & Young New England Entrepreneur of the Year ödülü (1998) ve International Institute of Boston tarafından verilen Golden Door Award (2006) ödüllerinin yanı sıra, 2010 yılında ABD'de her yıl ülkenin gelişimine katkıda bulunmuş 100 isme verilen Ellis Island Medal of Honor ödülü bulunuyor. Kurucusu olduğu temiz enerji odaklı inovasyon tekniklerinin uygulaması ve ticarileşmesi üzerine çalışan TIAX LLC şirketinin Başkanlığını yürütmekte olan Şahin, 2003 yılında da Dünya Ekonomi Forumu'nca '40 Teknoloji Önderinden Biri' olarak seçilmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Şahin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title