Haberler

Boğa Güreşlerine Maden Protestosu Damga Vurdu

Güncelleme:

Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat festivalinin son gününde boğa güreşleri ilgiyle izlenirken, Artvin'deki maden çalışmalarına da tepki gösterildi.

Artvin'de 33'üncüsü gerçekleştirilen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat festivalinin son gününde boğa güreşleri ilgiyle izlenirken, Artvin'deki maden çalışmalarına da tepki gösterildi.Kafkasör Yaylası'ndaki festival alanında son gün büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde toplam 41 boğa arenaya çıkarıldı. Baş kategorisinde birinci olacak boğanın sahibine 10 bin lira para ödülü kazandıracağı festivali, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Belediye Başkanı Emin Özgün, CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır ve binlerce vatandaş izledi.

MADEN PROTESTO EDİLDİ

Kafkasör'de Artvin'deki maden çalışmaları da protesto edildi. Arenanın ortasında gerçekleştirilen basın açıklamasında bir konuşma yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin'in coğrafyasını oluşturan bütün alanları kapsayan madencilik faaliyetleri sonucu Artvinli içecek su bulamayacak. Zaten sınırlı olan su kaynaklarımızı madencilerle paylaşmak zorunda kalacağız. Yer altı ve yer üstü sularının tümü ağır metallerle kirlenecek dedi.

Ellerinde Kanal D'nin komedi dizisi Yalan Dünya'nın sevilen karakteri Vasfiye Teyze'nin resimleri ve 'Ne çektin be Artvin! Madenciden, HES'çiden ne çektin be!' yazılı dövizler bulunan vatandaşlar da sloganlarla madeni protesto etti. Boğa güreşlerine verilen aralarda da anonslarla seyirciler maden çalışmalarını ıslıklar ve sloganlarla protesto etmeye çağırıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Bayraktutan Emin Özgün Ak Parti Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title