Haberler

Boeing'in Ordu'da Yaptırdığı Okul Açıldı

Ordu'nun Kumru ilçesinde Konaklı Boeing İlk ve Ortaokulu'nun açılışı yapıldı.
Okulun açılışına eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, İl Özel...

Ordu'nun Kumru ilçesinde Konaklı Boeing İlk ve Ortaokulu'nun açılışı yapıldı.

Okulun açılışına eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Engin Avcı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Demiröz, Boeing İnternational Başkan Yardımcısı ve Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J.Dunn, ilçe protokolü, bazı daire müdürleri ile Konaklı köyü halkı, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan yaptığı açılış konuşmasında, "Boeing Firması tarafından 215 bin dolar, Konaklı köyü halkı tarafından 100 bin TL, devletimiz tarafından 100 bin TL katkı yapılarak, Konaklı halkı, Boeing firması ve devlet işbirliğinde bu okulun tamamlanmıştır. Köyden 3 vatandaş tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılan bu okulda, 20 okulöncesi, 80 ilkokul ve 71 ortaokul öğrencisi, toplamda 171 öğrenci bulunmaktadır. 1 müdür ve 10 öğretmenle şu anda eğitim öğretimin gerçekleştirilmektedir" dedi.

Boeing İnternational Başkan Yardımcısı ve Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J.Dunn, "Kendimizi Türk toplumunun bir parçası olarak hissediyoruz. Onun için sorumlu bir üye olarak sosyal sorumluluk projelerimizin geliştirilmesi, özellikle eğitim, sağlık ve kültür alanının geliştirilmesi konusunda kendimiz sorumlu hissediyoruz ve buna odaklanıyoruz. 2011 yılında Konaklı köyündeki ailelerin, okul yapmak üzere bir finansman arayışı içinde olduklarını duyduk. Çocuklarını eğitim imkanından faydalandırabilmek için yatılı olarak Kumru'ya göndermek durumundaydılar. Aileler için çocuklarından eğitim nedeniyle uzakta kalmalarının çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Türkiye'de çocuklara daha iyi bir eğitim imkanı sağlayabilmek için kendimize görev edindiğimiz ve sorumlu hissettiğimiz için finansal desteği okulun yapımında sağlamaktan dolayı mutluluk duyduk" diye konuştu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise, "En öncelik verdiğim konulardan bir tanesi eğitimdir. Eğitimde daima bir adım öteye gitmenin çabası içindeyiz. Her bir öğrencimiz, bizim çocuğumuzdur. Bizler, onların anne ve babasıyız. Öğretmenlerimize de aynı tavsiyede bulunuyorum. Ordu'da eğitim-öğretim gören 140 bin öğrenciyi kendi yavrumuz gibi görüyoruz. Onları kendi çocuklarımız, yavrularımız gibi yetiştirmek için elimizden gelen tüm çaba ve gayreti gösteriyoruz. Eğitimde bir sacayağı var. Okullar çok önemli, okuldaki öğrenci önemli, anne-baba önemli, öğretmenler önemli, çevre de önemli. Burada şunu görüyorum ki, hepsi top yürek olmuş. Anneler, babalar destek vermiş bu okulu yapalım diye. Bu çabaya Özel İdare de katkı vermiş, vatandaşımız arsasını vermiş ve 10 bin km'den daha fazla uzaktan Chicago'dan Boeing firması da destek olmuş ve hepsi birleşince böyle güzel bir eser ortaya çıkmış. Biz şunu biliyoruz ki, aynı yıldızların altında yaşayan, aynı havayı teneffüs eden, aynı sudan istifade eden dünyalı insanlarız. Bütün dünya kalkındığında o zaman daha müreffeh, daha huzur, daha barış içerisinde bir dünya olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Konaklı Boeing Kumru Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title