Haberler

Bodrum, Suçun Önlenmesi İçin Kameradan İzleniyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2007'de kurulan Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi, teknolojik gelişmelerle daha da modernize edildi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2007'de kurulan Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi, teknolojik gelişmelerle daha da modernize edildi. 18'i hareketli, çoğu HD çekim kalitesinde 89 MOBESE kamerasının bulunduğu, ayrıca plaka tanıma sisteminin (PTS) yer aldığı merkezin tek amacı var o da Bodrum'da olası olası bir olumsuzluğa karşı çevreyi gözlemek.

Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği aracılığıyla Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2007'de kurulan Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi, özellikle 2014'te revize edilerek teknolojik anlamda yeni bir donanıma kavuşturuldu. Yeni gelişmelerle modernizasyonu aralıksız süren sistem, ilçede güvenliğin sağlanmasına önemli bir araç oldu. Sistemde, 18'i hareketli ve çoğu HD çekim kalitesinde olmak üzere 89 MOBESE kamera yer alıyor. Ayrıca PTS sistemiyle araçlarda kontrol edilebiliyor.

"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI"

Sistemle ilgili bilgi veren Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, "7 gün 24 saat esasına göre çalışan bir sistem. Geriye dönük uzun süreli kayıt saklama imkanımız var. Bodrum Yarımadamızın tek girişi var. 2 ayrı yere kurulan PTS sistemi ile giren ve çıkan araçlar da kayıt altında tutuluyor. Bu sistem, ilçemizin güvenli ve huzurlu olmasında daha etkin mücadelemizde elimizi oldukça güçlü kıldı" dedi. Sistemin kurulmasında halktan güçlü bir desteğin olduğunu vurgulayan Candaş, "Güvenlik sistemi anlamında oldukça iyi bir sevideyiz. Hem olayların önlenmesi hem de kolluk güçlerinin delillere ve suçu işleyenlere ulaşması anlamında ciddi güç kattı. Bodrum, güvenlikli bir turizm yöresidir" dedi.

PTS'NİN FAYDALARI

PTS sayesinde araçların kontrol altında tutulduğunu belirten Candaş, plaka bilgisi olmasa dahi aracın marka, renk ve model bilgileriyle istenilen veriye, bilgiye ulaşıldığını kaydetti. Aranması olan bir araç tespit edildiğinde sistemin uyarı da verdiğini anlatan Candaş, Bodrum Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi'nin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Candaş ayrıca, 2016'dan bugüne kadar sadece bu sistem sayesinde küçük ya da büyük 100'e yakın olayın çözüldüğünü belirtti. Bir yıl gibi bir sürede Bodrum Yarımadası'nın genelinde var olan ve belirlenen bazı noktalara kurulacak kameraların da bu sisteme entegre edileceği belirtildi.

KISA SÜREDE YÖNLENDİRME

Bodrum Kent Güvenlik sistemi sayesinde şüpheli bir durum karşısında yaşabilecek olayın önüne geçilmesi ya da yaşanılan bir olaya müdahale, sistem sayesinde kısa sürede gerçekleşiyor. Sistemin takip edildiği merkezdeki görevliler, dev ekranlardan ve bilgisayarlardan, kameralardan yansıyan görüntüleri takip ediyor. Görevliler gereken bölgeye yakın olan ekipleri ya da en erken hangi ekibin oraya ulaşacağını belirliyor. Böylelikle zamandan da kazanılmış oluyor.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title