Haberler

Bodrum-Sigara İzmaritinden Çıktığı Sanılan Yangın Korkuttu

Sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın korkuttuBODRUM'da, yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın, önce makilik alana ardından tarım arazilerine sıçradı.

Sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın korkuttu

BODRUM'da, yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın, önce makilik alana ardından tarım arazilerine sıçradı. Tatilciler ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürülen yangında, 3 hektarlık alan zarar gördü.

Dereköy Mahallesi'nde, yol kenarında, bugün saat 14.00'te başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yoldan geçen tatilcilerin de çalı çırpılarla söndürmeye çalıştığı yangın, makilik alandan kısa sürede tarım arazilerine sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine gelen Bodrum Orman İşletme Şefliğine ait 4 arazöz, 6 itfaiye aracı ile 30 orman işçisi karadan; bir uçak ise havadan müdahaleye başladı.

Yaklaşık iki saatte kontrol altına alınan yangın, evlere 50 metre kala söndürüldü. 45 adet arı kovanı taşınarak yanmaktan son anda kurtarıldı. İtfaiye yetkilileri, yangının, yol kenarından geçen bir araçtan atılan sigara izmaratinden çıktığının sanıldığını belirtti. Soğutma çalışmalarının sürerken, Dereköy'de yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Emin, Yol kenarından sigara izmaritinin atılmasıyla alevler, binden büyüdü. Çünkü buradan yangının başka türlü çıkması mümkün değil. Tatilciler biraz daha dikkatli olmalı dedi.

-------

Yangından görüntü

Söndürme çalışmalarından görüntü

Yanan tarım arazileri

Röp.'ler

Haber- Kamera Yaşar ANTER BODRUM (Muğla), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dereköy Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title