Haberler

Bodrum Lions'ların İhtiyaç Çantaları Bodrum'da

Lions'ların ihtiyaç çantaları Bodrum'daEGE ve Batı Akdeniz Lions Kulüpleri'nden oluşan Lions 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu'nca, mülteciler için 'Bir can daha kurtarılsın' adlı proje kapsamında hazırlanan ihtiyaç malzemelerin yer aldığı çantalar, Bodrum'da da Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

Lions'ların ihtiyaç çantaları Bodrum'da

EGE ve Batı Akdeniz Lions Kulüpleri'nden oluşan Lions 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu'nca, mülteciler için 'Bir can daha kurtarılsın' adlı proje kapsamında hazırlanan ihtiyaç malzemelerin yer aldığı çantalar, Bodrum'da da Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

Ege ve Batı Akdeniz Lions Kulüpleri'nden oluşan Lions 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu, Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı LCIF'in Mülteci Hibe Program'ından 60 bin dolarlık bir fon sağladı. Ardından bu fonla, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca kurtarılan mültecilere verilmek üzere içinde ihtiyaç duyulacak malzemelerin yer aldığı 2 bin 300 sırt çantası hazırlandı. Çantada polar battaniye, giyim eşyası, diş macunu ve fırçası, ayakkabı, içecek gibi malzemelerin olduğu belirtildi. Denizden ıslak ve hipotermi halinde kurtarılmış mültecilerin, bu travmayı en az zararla atlatmalarının sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi. Sırt çantalarının, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın İzmir, Dikili, Ayvalık Cunda Adası, Küçükkuyu, Seferihisar Sığacık, Çeşme, Kuşadası, Didim, Bodrum ve Datça'daki birimlerine teslim edileceği belirtildi. Bodrum'a da ayrılan 150 çanta, Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

"EN BAŞARILI TÜRK SAHİL GÜVENLİĞİ"

Çantaların tesliminden önce Bodrum Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen törende konuşan Lions 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Başkan Yardımcısı Hayri Tuna Yükselen, Türk Sahil Güvenlik birimlerinin uluslararası istatistiklere göre mülteci operasyonlarında en başarılı faaliyeti yürüten askeri organizasyon olduğunu söyledi. Yükselen, "Denizden ıslak olarak kurtarılan kardeşlerimiz sahile indiği zaman, konforlu bir hale gelmeleri için böyle bir çalışma yaptık. Hipotermiden çıktıktan sonra kayıplar olabiliyor. Bir kişi daha kurtarılsın diye yola çıktık. İzmir Karşıyaka Belediyesi tahsis ettiği kültür merkezinde 12 gün çalıştık. Çantaları beden ölçüleriyle kadın ve erkek olarak ihtiyaca göre hazırladık" dedi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili İsmail Altındağ ise "Keşke bu acılar çekilmeseydi, bu insanlar buralara kadar savrulmasaydı. Biz de belediyemiz olarak elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Bu projeyi tanımaktan çok mutlu oldum ve başarılarımızın devamını diliyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Akdeniz Bodrum Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title