Haberler

Bodrum'dan Kobani'ye Destek

Bodrum Kobani Dayanışması Platformu 'Diren Kobani Yalnız Değilsin' adı altında IŞİD'in Kobani'ye saldırısı protesto etti.

Bodrum Kobani Dayanışması Platformu 'Diren Kobani Yalnız Değilsin' adı altında IŞİD'in Kobani'ye saldırısı protesto etti.

Bodrum Belediye Meydanı'nda IŞİD'in Kobani'ye saldırısı, Bodrum Kobani Dayanışması Platformu tarafından protesto edildi. Eyleme destek veren yaklaşık 50 kişi ellerinde 'Biji Apo', 'Diren Kobani yalnız değilsin', 'Katil İŞ-İT, işbirlikçi Erdoğan', 'Kürdistan İŞ-İT'e mezar olacak', yazılı pankartlar taşıdı. Grup, 'Direne direne kazanacağız', 'Barış'ın yolu Kobani'den geçiyor' gibi Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Çok sayıda polisinde güvenlik amacıyla takip ettiği eylemde Bodrum Kobani Dayanışması Platformu adına açıklama yapan Leyla Demir, "Polisin gerçek mermi kullanması, sokağa çıkan insanların arasına, ne olduğu belirsiz sivillerin provokatör olarak girmesi, Kürt bölgelerinde Hizbullah'ın tekrar sahneye çıkartılması, Batı'da faşist sokak gruplarının saldırgan tutum almaları, HDP Parti binalarını kuşatmaları ve güvenlik güçlerinin saldırılara seyirci kalması aklı ve vicdanı olan hiçbir insanın göz ardı edebileceği bir şey değildir. Dün, Suriye bizim iç meselemiz diyerek, artık alenen ortaya çıktığı gibi TIR'larla IŞİD'e silah yardımı yapan Ak Parti hükümeti, bugün oradaki mazlum halkların, kadınların, çocukların uğradığı katliama hem sessiz kalmakta hem de sesini çıkaranlara zulüm uygulamaktadır. Hükümet bir an önce tampon bölge hayallerinden vazgeçmemeli ve IŞİD'e karşı direnen halkların yanında yer almalıdır. Gereken insani ve lojistik destek Kobani'ye bir an önce ulaşmalıdır. Talep edilen güvenli koridor bir an önce açılmalı ve IŞİD katliamına karşı mücadele edenlere destek olunmalıdır. Her bir yurttaşımızın görevi, Kobani'ye destek olarak barışın sesini yükseltmektir" dedi.

Turistlerde eylemi izleyerek fotoğraf çekti. Grup açıklamanın ardından kısa bir süre sessiz oturma eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title