Haberler

Bodrum'da Semahlı Sivas Anması

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen etkinliklerde Sivas Olaylarının 22'inci yıldönümü, semah gösterisiyle anıldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen etkinliklerde Sivas Olaylarının 22'inci yıldönümü, semah gösterisiyle anıldı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 200 kişi katıldı. Dernek üyesi İlhan Özçelik ve eşi Fatoş Özçelik, türküler seslendirdi. Ardından Cem Özkan'ın seslendirdiği türküler eşliğinde semah gösterisi yapıldı. Anma etkinliğine katılanlar 'Zulme ve zalime karşıyız', 'Pir Sultanlar ölümsüzdür', 'Unutmadık', '2 Temmuz Evrensel anma günü olsun', 'Sivas'ın ışığı hiç sönmeyecek' ve 'İnsanlık suçu unutulamaz' yazılı dövizler taşıdı. Madımak Oteli'nde yaşamını kaybedenlerin adı hep bir ağızdan 'burada' diyerek okundu. Ellerindeki karanfiller ve mumlar, oluşturulan çembere kondu.

Basın açıklamasını yapan Dernek üyesi Çiçek Bozoğlu, "Yitirdiğimiz canları anmak ve onları katleden zihniyeti kınamak için bulunuyoruz. Bozuk düzende sağlam çark olmaz diyen, haksızlığa ve zulme başkaldıran Pir Sultan Abdal'ı asan ve astıran zihniyet, bundan 22 yıl önce Sivas Madımak Oteli'ne Pir Sultan Abdal'ı anmak için giden 35 insanımızı diri diri yakmış ve bu yanışı seyretmiştir. Geçen bu 22 yıl boyunca yüreğimize düşen acı hiç dinmemiş; maalesef bu acıyı dindirmek için gerekenler de yapılmamıştır. Sadece Alevilere karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş olan bu insanlık suçu unutturulmaya çalışılmış, arkasındaki zihniyet gerektiği gibi sorgulanmamış, ortaya çıkan katillerin bir kısmı bulunamamış, bulunan katillerle ilgili açılan davalar da zamanaşımına uğratılmıştır. İnsanlık suçu zamanaşımına uğrayamaz. İnsanlık suçu affedilemez. Sivas katliamı bir insanlık suçudur. Sivas'ta işlenen insanlık suçu unutulur mu? Unutulabilir mi? Unutmadık, unutmayacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pir Sultan Abdal Bodrum Muğla Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

İlhan özçelik:

Bizim ile ilgili elinizde video kayıtları varsa Bize iletebilirmisiniz ? Teşekkürler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title