Haberler

Bodrum'da, Miken Dönemine Ait Tarihi Eserlere Rastlandı

Güncelleme:

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Emel Özkan, Bodrum'da yapılan son çalışmalarda, Miken dönemine ait 49 eser bulunduğunu bildirdi.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Emel Özkan, Bodrum'da yapılan son çalışmalarda, Miken dönemine ait 49 eser bulunduğunu bildirdi.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi tarafından Ortakent ve Gümüşlük mahallelerinde yapılan sondaj ve kurtarma kazılarında, Bodrum Yarımadası'nın tarihine ışık tutacak yeni verilere ulaşıldı.

Müze Müdürü Emel Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları sondaj ve kurtarma kazılarında Ortakent ve Gümüşlük'te yaptıkları son çalışmalarda Miken dönemine ait 49 eseri gün ışığına çıkardıklarını söyledi.

Özkan, "Bu eserlerle müzemizde bulunan Miken dönemine ait buluntuların sayısı 248'e ulaşmıştır. Böylece müzemiz, ülkemiz müzeleri içinde en zengin Miken koleksiyonuna sahip müze durumuna gelmiştir" dedi.Tarihi 3 bin 500 yıl öncesine dayanan buluntuların Batı Anadolu'nun geçmişi için çok önemli olduğuna değinen Özkan, "Bu kazıda ele geçen bir amfora ve içinde bulunan ölü hediyelerinden, nekropol alanının arkaik döneminde de kullanıldığını anlamaktayız" diye konuştu.

Gümüşlük'te yapılan kazılar sonucunda bir nekropol alanına daha rastladıklarını anlatan Özkan, şöyle konuştu:

"Pitos mezarlar ve içinde ele geçen ölü hediyeleri ile bu nekropol alanı erken tunç dönemine tarihlidir. Böylece, yaptığımız kazılar sonucunda Batı Anadolu'da oldukça sınırlı sayıda olan prehistorik dönem yerleşim merkezlerine bir yenisini daha ekledik."

Kazılarda bulunan iskeletlerin antropologlar tarafından incelendiğini kaydeden Özkan, bulunan eserlerin sergilenmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.İlk kez görüntülenen eserler arasında ise ölü hediyesi olarak konulmuş seramikten kirpi şeklinde aryballos (koku şişesi), Mısır Tanrısı Horus'un gözü şeklinde bir kolye ucu ve kişisel mühür ya da nazarlık olarak kullanılan bir kutsal Mısır böceği yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

emel özkan Gümüşlük Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title