Haberler

Bodrum´Da Korsan Ve Kayıtdışı Emlakçıyla Mücadele

Bodrum Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Yetgin, Üyelerinin Korsan ve Kayıtdışı Çalışan Emlakçılar Nedeniyle Mağdur Olduğunu İleri Sürerek, Çözümün Bir Yıldır TBMM'de Bekleyen Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın Bir An Önce Yürürlüğe Girmesi Olduğunu Söyledi.

BODRUM Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Yetgin, üyelerinin korsan ve kayıtdışı çalışan emlakçılar nedeniyle mağdur olduğunu ileri sürerek, çözümün bir yıldır TBMM'de bekleyen Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın bir an önce yürürlüğe girmesi olduğunu söyledi.

Bodrum Emlakçılar Derneği tarafından Turgutreis Beldesi Belediye Meclis Salonu'nda 'Kayıtdışı Emlakçılık' konulu tartışıldı. Toplantıya, Bodrum Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Yetgin, CHP'li Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ve 150 kadar emlakçı katıldı.

Bodrum Emlakçılar Derneği Başkanı Yetgin, toplantıda yaptığı konuşmada, son bir yıl içinde vergi ödememek için kayıtdışı çalışmaya başladığını belirledikleri 70 üyelerini ihraç ettikleri, aralarında yabancılarında bulunduğu 24 korsan emlakçı hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yetgin, korsan emlakçılar nedeniyle, eğitim alan vergisini veren sertifikalı emlakçılarda zor durumda kaldığını ifade etti. Korsan emlakçılar ve emlakçılık kisvesi altında dolandırıcılık yapan kişiler, turizm bölgelerindeki gayrimenkul satışlarında güvensizlik oluşturduğunu öne süren Yetgin, korsanla mücadelenin, bir yıldır TBMM'de bekleyen Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın, onaylanıp, bir an önce yürürlüğe girmesiyle önüne geçilebileceğini savundu.

Resmi olanların dışında, dört, beş misli kaçak ve kayıtdışı çalışan emlakçı olduğunu ileri süren Yetgin, ''Farklı iş kollarında hizmet veren bir çok kişi aynı zamanda emlakçılıkta yapıyor. Bunun sonucu olarak da Bodrum Adliyesi, binlerce alım-satımda yaşanan usulsüzlük ve mağduriyetler nedeniyle açılmış dava mevcut. Bu yaşanan sıkıntı nedeniyle emlağa yatırım yapanın canı yandığı gibi devletinde de ciddi bir vergi kaybı oluyor. Muğla yöresi ve Bodrum'da emlak alım-satımı yapmak isteyen yerli ve yabancı herkesin daha sonra üzülmemeleri için derneğimize müracat edip, bilgi almalarını öneriyoruz. Ayrıca, bu yıl tüm ilgili turizm acentelerine, belediye ve kaymakamlıklara, ilgili kurumlara resmi emlakçılık yapan 515 üyemezin bilgisinin yer aldığı kitapçıkları da yolladık. İsteyenler, bunlardan da faydalanabilir' dedi.

Bodrum'un Yalı Beldesi'nde 14 yıldır faaliyet gösteren Yalı Emlak'ın işletmecisi Hasan Güngör, korsanla mücadelede gayrimekul alım-satımı yapacak kişilere de büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, ''Binlerce dolarlık yatırım yapmak isteyenler, cüzi sayılabilecek bir komisyondan kaçıp korsn emlakçılarla iş yaparken hem mağdur oluyor hem de vergi kaçakçılığına ortaklık yapmış oluyor' diye konuştu. Güngör, hizmet verdiği Yalı Beldesi'nde kayıtlı dört emlakçı olmasına karşın korsan olarak çalışanların sayısının 25 olduğunu ileri sürdü.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, beldelerinde emlakçılık yapanlara hizmet belgesi, ilgili meslek kuruluşları ve dernekten onayı şart koştuklarını belirterek, son yıllarda rantı yüksek olan Bodrum ve Turgutreis'de, vergi vermeden, işyeri açmadan, kimseyi istihdam etmeden kazanç sağlamak isteyen kişilere karşı da taviz vermeden, mücadelelelerini sürdürdükleri kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title