Haberler

Bodrum'da Hakan Aysev Rüzgarı

Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası, nisan konserlerinin konuk solisti ünlü tenor Hakan Aysev, seslendirdiği parçalarla salonu dolduranlara uzun süre unutamayacakları bir gece yaşattı.

Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası, nisan konserlerinin konuk solisti ünlü tenor Hakan Aysev, seslendirdiği parçalarla salonu dolduranlara uzun süre unutamayacakları bir gece yaşattı.

Sanat koordinatörlüğünü Nadi Atasoy'un, sanat danışmanlığını Müzikolog Dr. Ercan Yenal'ın yaptığı Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası, nisan ayı konserleri kapsamında Nurol Kültür Merkezi'nde sahneye çıktı. Ünlü tenor Hakan Aysev, orkestranın konuk solist oldu. Ücretsiz konsere,ilginin yoğun olması nedeniyle bazı sanatseverler merdivenlere oturmak zorunda kaldı. Konseri yaklaşık 550 sanatsever izledi. Aysev, napolitenlerden, operaya uyarlanan Türkçe şarkılara kadar birçok eseri sanatseverlerle birlikte söyledi. Aysev, konserde napolitenlerden 'O sole Mio' isimli şarkıyı söylemeden önce, şarkının anlamının 'Güneşimsin' olduğunu belirtip, "Bizim en önemli güneşimiz de Mustafa Kemal Atatürk'tür. O bizim hala güneşimiz. Bunu her zaman dile getirirdim ama artık daha çok dile getirmek istiyorum. Bende bu şarkıyı ona ithaf ederek söylüyorum" dedi.

Aysev, ünlü napoliten şarkı 'Santa Lucia'yı sanatseverlerle birlikte söyledi. Konserde operaya uyarlanmış 'Yüksek Yüksek Tepelere' gibi eserlere de yer verildi. Aysev, ayakta alkışlandı.

Konser sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aysev, Türkiye'de operanın gelişmiş durumda olduğunu belirterek, "Tabii bunlar bireysel başarılardır. Dünya çapında solistlerimiz var artık. Türkiye'de sanata ayrılan payı düşünürsek, sanat adına hiçbir şey yapılamaz. Çok sesli müziğe biraz daha önem verilmesi gerekiyor. Oda orkestralarının kurulması ve devamlılığının sağlanması gerekiyor. Umarım, devletimiz ve politikacılar çok sesli müziğe daha çok önem verir. Çünkü çok sesli müziğin olduğu yerde insanlar çok yönlü ve daha demokratik düşünebilir. İnsanın insana saygı duyduğu toplumlar oluşur" dedi.

Konserlerinin devam ettiğini belirten Aysev, "Neo klasik tarzda bir albüm çalışmam var. İçinde Rafet El Roman da olacak. Karışık farklı bir albüm hazırlıyoruz" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Aysev Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title