Haberler

Bocce Sporunu Öğrenciler Tanıtılacak

Türkiye'de 2005 yılında profesyonel olarak oynanmaya başlanan boccenin geniş kitlelere yayılması için okullardan yararlanılacak Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanvekili Türkmen: "Boccenin okullar vasıtasıyla halk arasında bilinirliğini arttırarak zaman içinde marka değerini yükselteceğiz,

LALE KÖKLÜ - Türkiye'de 2005 yılından bu yana profesyonel oynanan boccenin okullarda yaygın hale getirilerek geniş kitlelere tanıtılması amaçlanıyor.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanvekili Mutlu Türkmen, AA muhabirine, boccenin uluslararası anlamda bütün alt disiplinlerini 2006'da federasyon bünyesine kattıklarını söyledi.

İlk yıllarda 5-6 ilde 100 civarı sporcuyla bocce oynandığını ifade eden Türkmen, "2007'de ülkemizde kulüpler arası ligleri oluşturduk. Bu ligleri 2008 yılında kademeli hale getirdik. 1. lig ve 2. lig olarak uygulamaya başladık. Sonraki yıllarda 3. ligi de oluşturduk ve bugün kulüpler arası faaliyetler her üç ligde olmak üzere yaklaşık 80 kulüp takımının katılımıyla düzenli şekilde devam ediyor" dedi.

Türkmen, profesyonel anlamda kat ettikleri gelişimi, bu sporun ülke genelinde yaygınlaşması için de göstermek istediklerini aktararak, bunu sağlamak için okullara özel önem verdiklerini vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkısıyla bu yıl bocceyi okullara yayacaklarını anlatan Türkmen, şöyle devam etti:

"Boccede okullar arası yarışmaları başlattık. Yarışmaları 32 pilot ilde düzenledik. Öncelikle bu illerde ön eleme, ardından da final müsabakaları yapıldı. Okul yarışmaları, 2015 yılından itibaren ülke geneline yaygınlaştırılacak. Umuyoruz ki binlerce gencimiz okullarda bocce sporuyla tanışacak. Boccenin okullar vasıtasıyla halk arasında bilinirliğini arttırarak zaman içinde marka değerini yükselteceğiz. Böylece Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de halk sporuna dönüşeceğini ümit ediyoruz."

Boccenin 4 disiplininde 30 milli sporcumuz var

Türkmen, boccenin raffa, petank, volo ve çim topu olmak üzere 4 temel disiplini bulunduğunu belirterek, "Sporcularımız, her disiplinde de yarışacak seviyede. Ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele edecek sporcularımız var. 4 disiplinde her sene yaklaşık 30 sporcumuz milli takımlarda ülkemizi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil ediyor" diye konuştu.

Bocce nasıl oynanır?

Oyundaki amaç, sentetik malzemelerden yapılmış topları atarak veya yuvarlayarak hedef topa yakın olmasını sağlamak. Hedef topa daha yakın olan rakibin topuna vurarak uzaklaştırmak için de atış yapılabilir. Hedefe en yakın atılan top için bir puan alınır ve 15 puana ulaşan oyuncu maçı kazanır. - Mersin

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title