Haberler

Böbrek Hastası Nakil İçin Yardım Bekliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - KTÜ Farabi Hastanesinden dış görüntüler- Böbrek nakli bekleyen Alper Yaldızla röportaj - Alper Yaldız'ın annesi Fatma Yaldız ile röportaj - Böbrek nakli bekleyen Apler Yaldız'ın kızı Yeşim Yaldız'ın konuşması Böbrek hastası nakil için yardım bekliyor- Yalova'da geçirdiği rahatsızlık sonucu iki böbreği iflas eden Alper Yaldız, evde tedavi imkanı sağlayan ev tipi diyaliz makinesini alabilmek ve böbrek nakli olabilmek için yardım istiyor- Yaldız: - "Ekonomik sıkıntımız var. Maddi yardım yapılmasını ve bir an önce nakil yapılmasını istiyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - KTÜ Farabi Hastanesinden dış görüntüler- Böbrek nakli bekleyen Alper Yaldızla röportaj - Alper Yaldız'ın annesi Fatma Yaldız ile röportaj - Böbrek nakli bekleyen Apler Yaldız'ın kızı Yeşim Yaldız'ın konuşması Böbrek hastası nakil için yardım bekliyor- Yalova'da geçirdiği rahatsızlık sonucu iki böbreği iflas eden Alper Yaldız, evde tedavi imkanı sağlayan ev tipi diyaliz makinesini alabilmek ve böbrek nakli olabilmek için yardım istiyor- Yaldız: - "Ekonomik sıkıntımız var. Maddi yardım yapılmasını ve bir an önce nakil yapılmasını istiyorum. 7 yaşında bir çocuğum var var. Her şeyim o. Onun geleceği için yaşamak istiyorum" Yalova'da geçirdiği rahatsızlık sonucu iki böbreği iflas eden Alper Yaldız, tedavisinin evinde sürdürülmesi için ev tipi diyaliz makinesi almak ve böbrek nakli yapılması için vatandaşlardan gelecek yardımı bekliyor.Alper Yaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalova'da fırıncılık yaptığını rahatsızlığı sebebiyle kısa süre İstanbul'da kaldığını ve ailesi Trabzon'da yaşadığı için bu kente geldiğini belirterek, rahatsızlığı yüzünden çalışamadığını anlattı.Yalova'daki evinde uyurken baş ağrısı, mide bulantısıyla uyandığını ve lavaboya giderken bayıldığını dile getiren Yaldız, 6 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra böbreklerinin iflas ettiğinin söylendiğini aktardı.Buradan Çapa'daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildiğini anlatan Yaldız, orada da doktorların kendisine kronik böbrek rahatsızlığı teşhisi koyduğunu ve biran önce nakil olması gerektiğini söylediklerini kaydetti.- "Kızım için yaşamak istiyorum"Yaldız, iki böbreğinin de çalışmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Gümüşhaneliyim ama ailem burada olduğu için Trabzon'a döndüm. Ailem elinden geldiğince benimle ilgileniyor ama maddi durumumuz iyi olmadığı için böbrek nakli olamadım. Burada da doktorlarımız ilgileniyor ama bir an önce nakil olmam gerekiyor. Ekonomik sıkıntımız var. Maddi yardım yapılmasını ve biran önce nakil yapılmasını istiyorum. 7 yaşında bir çocuğum var. Her şeyim o. Onun geleceği için yaşamak istiyorum. Vatandaşlarımızdan ve yetkililerden yardım bekliyorum."Yaldız, hastanede kendisine gereken ilginin gösterildiğini ancak tedavisini evinde sürdürmek istediğini dile getirerek, ihtiyaçları olan ev tipi diyaliz makinesini de maddi durumları kötü olduğu için alamadıklarını söyledi.Alper Yaldız'ın annesi Fatma Yaldız da çocuğunun sağlına kavuşması için herkesten yardım beklediklerini söyledi.Yaldız'ın 7 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi kızı Yeşim Yaldız da gözyaşları içinde babasını çok sevdiğini anlattı."Babamın iyileşmesini istiyorum, onu çok seviyorum"

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title