Haberler

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Şam Temasları

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura: "Suriye'deki krizde askeri değil, siyasi çözüme öncelik verilmesi gerekir"

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura,  Nusra Cephesi ve IŞİD terörüne karşı mücadeleye odaklanılması ve ülkedeki krizde "askeri değil, siyasi çözüme" öncelik verilmesi gerektiğini savundu.

Şam'daki bir otelde basına açıklama yapan Mistura, "Suriye'deki krize kapsamlı çözüm bulma ve mümkün olduğunca şiddeti azaltma çabasındayım. Herkes çözümün siyasi olması gereğine ikna olmuştur" dedi.

Güvenlik Konseyi'ne takdim ettiği planın bir dizi temel noktaya dayandığını ifade eden Mistura," Bu noktanın ilki terörle temsil ve ondan gelecek tehlikeye odaklanılması. İkincisinin ise şiddeti azaltarak yurtiçinde ve dışında mümkün olduğunca daha çok taraf ve şahsiyete ulaşmaktır" diye konuştu.

Mistura 3.5 yıldır acılar yaşayan Suriye halkının siyasi ve yapıcı çözüme ihtiyacı olduğunu belirterek, bu süreç içinde "model teşkil edebilecek" Halep'e odaklanılacağını vurguladı.

Suriye'ye üç günlük çalışma ziyaretinde bulunan Mistura, Devlet Başkanı Beşşar Esed ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile "gayet olumlu" görüşmelerde bulunduğunu söyledi. - Şam

Kaynak: AA / Güncel

De Mistura Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title