Haberler

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu Yarın Başlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu, 2-27 Mart tarihleri arasında Cenevre'de düzenlenecek.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu, 2-27 Mart tarihleri arasında Cenevre'de düzenlenecek.

BM Cenevre Ofisi'ndeki oturumun açılışını BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd yapacak.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun katılacağı oturumda, İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve çeşitli ülkelerden pek çok bakan yer alacak.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, oturumun ikinci gününde konseye hitap edecek.

İnsan haklarını ilgilendiren konuların ele alınacağı dört haftalık oturumlarda ülkeler yaklaşık 100 farklı başlığı görüşecek.

Suriye, Eritre ve Filistin bağımsız araştırma komisyonlarının raporlarını değerlendirecek ve bazı konularda açıklamalar yayımlayacak olan İnsan Hakları Konseyi, ölüm cezası, soykırım, sivil toplumun desteklenmesi ve korunması, çocuk hakları, engelli hakları, işkence, insan hakları savunucuları, çevre, din ve vicdan özgürlüğü, kültürel haklar, çocuk hakları ve cinsel şiddet gibi pek çok konuyu oturumlarında ele alacak.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Suriye'deki insan hakları ihlalleri hakkındaki son raporunu 17 Mart'ta İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu'nda sunacak.

Komisyonun oturumda Suriye'de savaş suçu işleyen kişilerin isimlerini açıklaması da bekleniyor.

İnsan hakları konularının görüşüldüğü temel BM organı olan Konsey'in 47 üyesi bulunuyor. Türkiye, Konsey'de gözlemci devlet statüsünde.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Cenevre 27 Mart Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title