Haberler

BM'de, Paris Anlaşması'na İmza Atan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı Tarihi Bir Gün

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda düzenlenen törende Paris İklim Anlaşması'nı Türkiye adına imzalayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 175 ülkenin BM çatısı altında bir araya gelerek, gelecek kuşaklar için önemli bir anlaşmaya imza atmasını 'tarihi bir gün olarak" değerlendirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda düzenlenen törende Paris İklim Anlaşması'nı Türkiye adına imzalayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 175 ülkenin BM çatısı altında bir araya gelerek, gelecek kuşaklar için önemli bir anlaşmaya imza atmasını 'tarihi bir gün olarak" değerlendirdi. İmza töreninin ardından, BM önünde Türk gazetecilere kısa bir açıklama yapan Bakan Sarı, Bütün dünya ülkelerini, BM çatısı altında bir araya geldi ve dünyanın geleceği için, gelecek nesillerimize daha güzel bir dünya bırakmak için bir ortak anlaşmaya imza attılar. Büyük bir gün, tarihi bir gün, İngilizce tabiriyle 'Earth Day' diyorlar buna, gerçekten Dünya günü bugün. O yüzden, bu güzel ortamda Türkiye'yi temsil etmekten dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, Türkiye'de, çevreye ve sera gazi emisyonundan kaynaklanan iklim değişikliğine karşı mücadelesini en iyi şekilde ifade etmek için çeşitli görüşmelerde bulunduk dedi.

Sürdürülebilir Kalkınma toplantısına da katıldığına ve Türkiye'nin görüşlerini dile getirdiğine de değinen Sarı, BM çatısı altında, iklim değişikliğine karşı mücadele noktasında Türkiye'nin iyi niyetinin bir işareti olarak, katkı payımızı tescilleyecek bir anlaşmanın altına imza attık, elimizi taşın altına koyduk. Dünyayı iklim değişikliğinden kaynaklanacak olan tehditlere karşı korumak için, 175 ülke ile birlikte biz de hareket edeceğiz dedi.

Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde çok önemli çevre anlaşmalarına imza attığını söyleyen Sarı, Bunların her birisi çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir bakan olarak, bu anlaşmanın altına imza atmış olmaktan da büyük bir onur duyuyorum diye konuştu. Bakan Sarı, yenilenebilir ve temiz enerji kullanımı konusunda kaynakların araştırılmasının sürdürüleceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM

----------------------

bakanın BM'den çıkışı ve açıklaması - De

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Fatma Güldemet Sarı Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title