Haberler

    Blackphone'u Denedik!

    MWC 2014'ün yıldız telefonlarından biri olan Blackphone'u elimize aldık; canlı canlı denedik!

    "Anti-NSA" cepler, sadece 1 sene önce çıksalardı, bugünkü kadar ilgi örmeyeceklerdi. Ancak zaman değişiyor ve giderek daha çok kişi, verilerinin ticari bir eşyaya dönüştüğünün farkında. Blackphone ise bize iki şey için söz veriyor: Gizlilik ve denetim. Belki NSA'dan tamamen korunmanızı garantilemiyor, ancak örneğin bir Galaxy S5'le olduğunuzdan daha güvende olacağınız kesin.

    Blackphone, İspanyol geliştirici Geeksphone ve şifreli iletişim firması Silent Circle ile ortak olarak geliştirilen bir telefon. PrivatOS adında, Android'in değiştirilmiş bir sürümüyle çalışan Blackphone, ön yüklü uygulamalarıyla telefon görüşmelerinizi ve metin mesajlarınızı şifreliyor. Firmaya göre web'de gezinirken de tam anlamıyla "anonim" kalıyorsunuz.

    Şifreli konuşma ve mesajlaşmalarınız için karşı tarafta da Secret Circle'ın çalışıyor olması gerekiyor. Telefonun yüksek bir işlem gücü sunmak gibi bir kaygısı yok, ancak yine de özellikleri ortalamanın üzerinde. Dört çekirdekli 2GHz işlemci ve 2GB RAM ile gelen cihaz, 16GB dahili depolama alanına sahip. 4.7 inç HD IPS ekranla gelen telefonun arka tarafında 8 megapiksellik bir kamera var. Blackphone'un fiyatı ise 629 dolar.

    Blackphone'da bir dizi güvenlik işlevi var. Bunlar arasında öne çıkan bir tanesi, hangi uygulamanın uygulamanın nereye erişeceğini tam olarak denetlemenize izin veriyor. Bu sayede örneğin kişi listenizi almaya çalışan bir uygulamanın bunu yapmasını engelleyebiliyorsunuz.

    Siyah gövdeli ve HD ekranlı telefonun görünümü de hoş. Bu da güvenliğin, iyi bir görünümle bir araya gelebildiğini gösteriyor.

    Telefonun Haziran'da çıkacak son sürümü, elimize geçen bu prototipten biraz farklı olacak. Bize söylenene göre birkaç küçük tasarım değişikliği yapılabilir; ancak 4.7 inç'lik ekran boyutu değişmeyecek. Blackphone, bizce verilerinin gizliliğine önem verenler için iyi ve uygun fiyatlı bir seçenek.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title